Angela Merkel stala u odbranu Trampa

© REUTERS / Carlos Barria Nemačka kancelarka Angela Merkel i predsednik SAD Donald Tramp na otvaranju samita G20 u Hamburgu
Nemačka kancelarka Angela Merkel i predsednik SAD Donald Tramp na otvaranju samita G20 u Hamburgu - Sputnik Srbija
Pratite nas
Nemačka kancelarka Angela Merkel stala je u odbranu američkog predsednika Donalda Trampa u vezi sa gašenjem njegovih naloga na društvenim mrežama. Ona smatra da su takve zabrane problematične, pošto su sloboda govora i mišljenja ljudska prava od najvećeg značaja.

„Ovo pravo može se ograničiti , ali samo u skladu sa zakonom i u okvirima koji definišu zakonodavci, a ne odlukama menadžmenta društvenih mreža. Iz tog ugla, kancelarka smatra problematičnim da se nalozi američkog predsednika trajno blokiraju“, saopštio je njen portparol Stefen Zajbert, prenosi Tanjug.

On je, pojasnivši stav kacelarke, kazao da oni koji vode društvene mreže imaju veliku odgovornost u smislu da politička komunikacija ne bude zatrovana mržnjom, lažima i podsticajem nasilja.

Kako navodi AP, Merkel smatra da je podjednako važno ne ostati po strani kada se takav sadržaj pojavi i to to tako što će on biti označen, ali je jednako bitno omogućiti slobodu mišljenja i govora.

Tviter je trajno suspendovao Trampov nalog navodeći kao razlog „rizik od budućeg podsticanja nasilja“, a nakon upada njegovih pristalica u Kapitol.

Fejsbuk je odlučio da nalog odlazećeg predsednika suspenduje najmanje do 20. januara, kada će njegov naslednik Džo Bajden preuzeti dužnost.

Pročitajte još:

 

Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala