Da li je Zvezda dorasla izazovu koji je pred njom?

© Foto : Foto: FK Crvena zvezdaFudbaleri Crvene zvezde pred početak priprema za prolećni deo sezone 2020/21
Fudbaleri Crvene zvezde pred početak priprema za prolećni deo sezone 2020/21 - Sputnik Srbija
Pratite nas
Fudbaleri Crvene zvezde okupili su se za početak zimskih priprema, a uz sve to govorilo se i o prelaznom roku.

Na okupljanju crveno-belih za prolećni deo sezone nije bilo Ričmonda Boaćija i Sekua Sanogoa, čija je sudbina, ipak, dobro poznata.

Boaćiju je istekao ugovor, a sportski direktor kluba Mitar Mrkela je otkrio da mu novi neće biti ponuđen.

Što se Sanogao tiče, njemu je istekla pozajmica iz Al Itihada, ali je on „veoma blizu da potpiše ugovor sa Zvezdom“.

Crveno-bele će vrlo moguće pojačati iskusni štoper Duško Tošić, nekadašnji član Zvezde i reprezentacije Srbije.

„Tošić je neko koga znam još iz Omladinske škole. Odličan je fudbaler i čovek, vrata su mu otvorena. Obavili smo razgovore, trenutno je u inostranstvu i čekamo izjašnjenje“, izjavio je Mrkela.

Generalni direktor kluba Zvezdan Terzić je potvrdio da se čeka odluka Tošića, ali je dodao da Zvezda „neće gomilati igrače“.

Marko Marin, koji je do pretprošle godine bio kapiten ekipe, se, kako stvari stoje, neće vraćati. Razlog je njegov ugovor sa Al Ahlijem.

Francuski krilni napadač Aksel Bakajoko, o kojem smo prethodno pisali, je predstavljen navijačima, a zadužio je dres da brojem sedam.

On je došao iz Intera i potpisao ugovor na tri i po godine.

Njemu će društvo na drugom krilu najčešće praviti Aleksandar Katai, koji, nažalost, neće moći da bude deo zimskih priprema zbog bolesti.

Miodrag Grof Božović - Sputnik Srbija
Grof Božović za Sputnjik: Na Marakani lopta drugačije skače

„Ostaće u Beogradu na daljem lečenju. Očekujemo da se priključi u februaru, a, što se datuma tiče, još uvek ne znamo. Moramo da vidimo sa doktorima, ali sam zadovoljan kako teče oporavak i svi smo optimisti“, rekao je o Kataiju trener crveno-belih Dejan Stanković.

Pričalo se i o statusu štopera Nemanje Milunovića, kojem ugovor ističe u junu ove godine.

„Nesporna je želja da nastavimo saradnju. Ne bi trebalo da bude ništa sporno, nastavićemo razgovor sa njegovim agentom i očekujem da će ostati još dugo u Zvezdi“, izjavio je Terzić.

Crveno-beli nisu najavili konkretnu prodaju nekog od igrača, ali da je ponuda bilo – bilo je.

Terzić je naveo da su stigle ponude za El Fardua Bena i Miloša Degeneka, ali i da, barem trenutno, nema jasnog stava vezanog za odlazak igrača.

„Možda odu obojica, a možda i ostanu. Na tržištu se nikada ne zna šta može da se desi, a u skladu sa njihovim odlaskom biće i dolazaka“, objasnio je prvi čovek kluba sa „Marakane“ i dodao da je bilo ponuda i za mlade igrače – konkretno Veljka Nikolića, Njegoša Petrovića i Željka Gavrića – ali da one (barem za sada) nisu razmatrane.

Slavoljub Đorđević, srpski fudbalski trener - Sputnik Srbija
Da li u Srbiji stasava novi Dijego Simeone?

Prvom timu crveno-belih priključen je i mladi, dvadesetogodišnji vezista Ričard Odada, koji je prošle godine došao u klub i odmah završio u razvojnom timu Grafičaru, za koji je odigrao 24 utakmice.

„Od njega očekujemo mnogo. Ako niko ne ode i još jedan stranac dođe, onda imamo sedam stranaca, a na terenu (prema pravilima Superlige prim. aut.) mogu da igraju samo četvorica. Trebalo bi da bude više, da se poveća broj barem na pet“, ispričao je Terzić.

Pred čelnicima crveno-belih su neke bitne odluke od kojih će zavisiti ne samo ova sezona, već i naredna. Samo jedan odlazak, odnosno dolazak, može da promeni ceo tok sezone. Da li su dorasli zadatku, ostaje da vidimo.

Zvezda sezonu nastavlja utakmicom Linglong Superlige Srbije 6. februara, kada gostuje u Novom Pazaru. Prvi veliki izazov očekuje ih 18. februara kada se igra prvi deo dvomeča sa Milanom, u prvoj nokaut fazi Lige Evrope.

Predsednik Zvezde za Sputnjik otkrio da li će zvati Savićevića protiv Milana

Ibrahimović se oporavio, kreće da brusi formu za Zvezdu

Zvezdin tragičar ─ od Lige šampiona do petoligaša za godinu dana

Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala