Šteta: Hrabra Srbija bila pred novim nokautom Francuske, na kraju je Cupara iščupao bod

© AP Photo / Soeren StacheMijajlo Marsenić
Mijajlo Marsenić - Sputnik Srbija
Pratite nas
Rukometaši Srbije odigrali su još jednu fantastičnu utakmicu pod komandom selektora Tonija Đerone, i prava je šteta što je u 2. kolu kvalifikacija za Evropsko prvenstvo ostvaren nerešen rezultatu u Kreteju protiv Francuza - 26:26 (12:15).

Srpski rukometaši nokautirali su olimpijske vicešampione u Zrenjaninu pre pet dana, a bili su i te kako blizu da prirede novu senzaciju usred zemlje "vina i sira".

Oslabljeni neigranjen najboljeg igrača Petra Nenadića, kojeg je selektor zbog problema s leđima iz preventivnih razloga, ostavio u Beogradu, borili su se Mijajlo Marsenić i drugovi herojski protiv izrazitih favorita.

Na poluvremenu su hrabri "orlovi" Tonija Đerone imali prednost od tri gola. U nastavku su takođe konstantno imali prednost, ali su na kraju došli su situaciju da moraju da se brane, kako bi osvojili bar bod u drugom kolu kvalifikacija za Evropsko prvenstvo koje će 2022. godine biti odigrano u Mađarskoj i Sloveniji.

Imala je Srbija napad u 59. minutu, ali nije bilo rešenja da se pronađe put do mreže "trikolora", a onda je domaćin tri sekunde pre kraja imao šut za pobedu, ali je maestralni golman Vladimir Cupara u padu nogom odbranio i doneo Srbiji zlata vredan bod.

Rukometna reprezentacija Srbije - Sputnik Srbija
Srbija šokirala Francusku i napravila krupan korak ka Evropskom prvenstvu!

Podvig u Kreteju definitivno je potvrda se se rukomet vratio u Srbiju, jer su "orlovi" pokazali da mogu da igraju brzo, efikasno, atraktivno, što godinama nije bio slučaj.

Naredni meč izabranici Tonija Đerone igraju protiv Grčke. Srbija je trenutno lider u svojoj grupi, gde se nalaze još Francuzi i Belgijanci.

Plasman obezedio SofaScore LiveScore

Amerikanci su mislili da je Rus, a on je mladi Srbin kome je posao da bude „u rovu“ i – „bije ljude“

► Srbija poražena posle penala u svojoj 400. utakmici

Legendarni Veselin Vujović preuzeo Borac iz Banjaluke

Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala