Čudo neviđeno: Šalke pobedio posle 359 dana u Bundesligi!

© REUTERS / INA FASSBENDERŠalke
Šalke - Sputnik Srbija
Pratite nas
Možda su fudbaleri Šalkea zakoračili u 2021. godinu sa porazom od Herte (3:0), ali su već u narednom meču u 15. kolu Bundeslige deklasirali Hofenhajm rezultatom 4:0, čime su prekinuli niz bez pobede od neverovatnih 30 utakmica.

A dug, predug ,je bio taj niz za posrnulog giganta iz Gelzenkirhena, koji je još od 17. januara 2020. godine čekao pobedu u nemačkom prvenstvu.

Očigledno da Kristijan Gros nije slučajno doveden, već da Švajcarac i te kako zna šta radi i zna da motiviše ekipu koja je na samom dnu kada je samopouzdanje u pitanju.

Da će Šalke prvi put posle čak 359 dana osvojiti tri boda, moglo se naslutiti posle 42 minuta igre kada je američki napadač Metju Houp zatresao mrežu Baumana.

Nastavak je doneo rapsodiju u igri Šalkea, koji je preko 19-godišnjeg Houpa stigao do ogromnih 3:0.

Prvo je pomenuti tinejdžer pogodio u 57. minutu na asistenciju Harita, da bi pomenuti duo u 63. ponovo bio koban po Hofenhajm, za koji je svih 90 minuta odigrao srpski reprezentativac Mijat Gaćinović.

Konačnih i neverovatnih 4:0 postavio je dvostruki asistent Harit, te je klub iz Gelzenkirhena, koji je ove sezone promenio već trojicu trenera, kreirao pravo malo čudo, obradovavši svoje navijače, prvom pobedom još od januara prošle godine.

Šalke fudbal - Sputnik Srbija
Najveća kriza u istoriji fudbala ─ promenili trojicu trenera, nisu pobedili 30 utakmica

S druge strane, odbranom Šalkea komandovao je povremeni srpski reprezentativac Matija Nastasić.

Od ostalih srpskih internacionalaca u Bundesligi, Miloš Veljković je sa Verderom odoleo favorizovanom Leverkuzenu na gostujućem terenu – 1:1 (0:0).

Šalke je zahvaljujući prvom trijumfu ove sezone prepustio poslednje mesto Majncu, koji je na svom terenu izgubio 2:0 od Ajntrahta iz Frankfurta, a još jedna „orao“ Filip Kostić, odigrao je čitav meč.

Zvezdin tragičar ─ od Lige šampiona do petoligaša za godinu dana

Ibrahimović se oporavio, kreće da brusi formu za Zvezdu

Levandovski baš želi Zlatnu loptu – nezaustavljiv i u 2021. godini

Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala