Najveća kriza u istoriji fudbala ─ promenili trojicu trenera, nisu pobedili 30 utakmica

© REUTERS / ANNEGRET HILSEŠalke fudbal
Šalke fudbal - Sputnik Srbija
Pratite nas
Nova godina i loše stare navike Šalkea. Slavni klub iz Gelzenkirhena, koji od 17. januara 2020. ne zna za pobedu u Bundesligi, gubitnički je počeo i 2021. godinu.

Šalke, čije boje brani povremeni srpski reprezentativac Matija Nastasić, ni 30. uzastopnu utakmicu u nemačkom šampionatu nije uspeo da upiše pobedu, izgubili su Herte u Berlinu rezultatom 3:0.

Strelci su redom bili: Genduzi, Kordobaa i Pjontek, dok je Nastasić na terenu proveo svih 90 minuta. 

​Nema kraja agoniji Šalkea. Krajem prošle godine angažovali su četvrtog trenera, stigao je Kristijan Gros, pred kojeg je stavljen pakleno težak zadatak – da spasi ekipu od ispadanja.

„Za Šalke će u narednih pet meseci sve biti usmereno ka opstanku u Bundesligi. Gros je pokazao kako u Nemačkoj, tako i u Engleskoj, da može uspešno da se nosi sa takvim izazovima“, poručio je sportski direktor Johen Šnajder na prošlonedeljnoj promociji Švajcarca.

Tim iz Gelzenkirhena je od starta sezone već uspeo da promeni trojicu trenera. Počeli su sa Davidom Vagnerom koji je otpušten posle samo dve utakmice, naslednio ga je Manuel Baum, dok je kao privremeno rešenje uskočio Hub Stevens.

Fudbaleri Šalkea - Sputnik Srbija
Srbin i Šalke proživljavaju horor, skoro godinu dana bez pobede

Ni dolazak Grosa za sada nije uticao da se prekine očajan niz sa 30 utakmica bez pobede i mizerna četiri boda koja su dovoljna samo za poslednje mesto na tabeli Bundeslige.

Šalke koji ima katastrofalnu gol-razliku 8:39 u narednom kolu dočekuje Hofenhajm, koji je 13. na tabeli, pa su male šanse da će baš protiv tima Mijata Gaćinovića uspeti da razbiju maler i konačno ostvare pobedu posle gotovo 365 dana.

Podsetimo, negativan rekord u Bundesligi je u vlasništvu ekipe Tasmanije Berlin, koja 1966. godine nije osetila slast pobede čak 31 meč.

► Krstajić ponovo u srpskom fudbalu: Ovako treba da izgleda klub u 21. veku 

► Košmar koji traje – Mitrović nije isti posle fatalnog penala

► Partizan navija za crveno-bele i svog ubojitog „šeprtlju“ /video/

Plasman obezedio SofaScore LiveScore
Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala