Srbin i Šalke proživljavaju horor, skoro godinu dana bez pobede

© AP Photo / Guido KirchnerFudbaleri Šalkea
Fudbaleri Šalkea - Sputnik Srbija
Pratite nas
Fudbaleri Šalkea iz Gelzenkirhena prolaze kroz pakao u Bundesligi, gde od 17. januara 2020. godine nisu ostvarili pobedu.

Prosto je neverovatno da tim, čije boje brani povremeni srpski reprezentativac Matija Nastasić, na terenu deluje amaterski i takve rezultate i beleži, pošto 29 utakmica u nemačkom prvenstvu nisu upisali tri boda.

​Kao da je neko bacio kletvu na klub koji je sedam puta bio prvak Nemačke i pet puta je osvajao Kup Nemačke .

Pohvalio se Šalke 17. januara prošle godine da je na idelan način zakoračio u novu sezonu, trijumfom nad Borusijom Menhengladbah (2:0), a onda je počela agonija.

​Agonija koja traje i danas, a biće produžena do 2021. godine, s obzirom na to da je trenutno na snazi pauza u nemačkom fudbalu, i da će Šalke prvi naredni meč odigrati 2. januara protiv Herte u Berlinu.

Potop Šalkea i Matije Nastasića posle pomenute „trojke“ protiv Menhengladbaha, najavio je Bajern Minhen, koji ih je na „Alijanc areni“ razbio rezultatom 5:0 u prošloj sezoni, gde od 18. kola nisu slavili na 16 odigranih utakmica.

Čak deset puta su pognute glave napuštali teren, dok su u šest navrata remizirali.

Bajern Minhen je prava noćna mora za nesrećni Šalke. Još gore je bilo u njihovom sledećem odmeravanju snaga na startu ove sezone, kada su potučeni do nogu s neverovatnih 8:0.

Moglo je da bude i gore po Šalke, jer su se Levandovski, Miler, Sane i drugovi baš zaigrali, zaneli, te je komotno rezultat mogao da bude dvocifren da nije bilo Ralfa Farmana na golu.

I od tada nema naznake izlaska iz ambisa.

Šalke je trenutno poslednjeplasirani tim na tabeli sa učinkom od četiri remija i devet poraza.

Najbliži prekidu horor niza bili su 13. decembra na gostovanju Augzburgu. Vodili su rezultatom 2:1, imali igrača više, ali su krajnje neoprezno i nedopustivo kapitulirali u 93. minutu, kada je njihovu mrežu zatresao Marko Rihter.

Kilijan Mbape - Sputnik Srbija
Najskuplji fudbaler na planeti je napunio tek 22 godine

Mnogi su kao svetlo na kraju tunela videli utakmicu sa Arminijom Bilefeld minulog vikenda, ali ponovo najgori mogući scenario.

Šalke je kao domaćin, od direktnog konkurenta koji se takođe bori za goli život i na dnu je tabele, izgubio minimalnim rezlutatom.

Gol odluke postigao je Klos u 53. minutu za novo razočaranje kluba iz Gelzenkirhena i produžetak agonije.

Na sreću Šalkea, koji se raspao otkako je svet napao koronavirus i na 29 utakmica u Bundesligi ne zna za trijumf, stigla je dvonedeljna pauza, pa će to možda biti šansa da trener Hub Stivens poradi na katastrofalnom samopouzdanju svojih fudbalera, koji znaju da igraju fudbal, ali su trenutno u „dubokom kanalu“ pa im ništa na terenu ne polazi za nogom.

Inače, negativan rekord u Bundesligi drži ekipa Tasmanija Berlin, koja 1966. godine nije pobedila 31 meč.

► Despotović na listi najboljih fudbalera Rusije 

► Luka Jović je na putu da ponovo zaigra na stadionu „Rajko Mitić“

► Tajne majstora slobodnjaka – Pirlu je „sinulo“ u toaletu, a Miha je morao da uništi kapiju /video/

Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala