Prve rusko-turske patrole u Siriji u 2021. godini/video/

© Foto : Ministerstvo oboronы RF / Uđi u bazu fotografijaSovmestnoe rossiйsko-tureckoe patrulirovanie učastka trassы M-4 v zone Idlib
Sovmestnoe rossiйsko-tureckoe patrulirovanie učastka trassы M-4 v zone Idlib - Sputnik Srbija
Pratite nas
Pripadnici ruske i turske vojske su u provinciji Haseke na severoistoku Sirije sprovele prvu zajedničku patrolu u 2021. godini. Sve je prošlo bez incidenata, rekao je ruskim novinarima major ruskih Oružanih snaga Sergej Zamaj.
„Danas je prvi put u 2021. godini izvedena zajednička rusko-turska patrola. Patroli je prethodila temeljna priprema naoružanja i vojne opreme, vojnika i rada Koordinacionog centra. Patrola je prošla bez incidenata", rekao je on.

Vojnici su prešli put od 50 kilometara i nadgledali pet naselja i naftna polja u toj provinciji. Pre rata, provincija Haseke je bila jedna od najperspektivnijih industrijskih regija u zemlji, a sada je obim proizvodnje nafte opao 20 puta u odnosu na predratni period.

Patrola ruske vojne policije u sirijskoj provinciji Idlib - Sputnik Srbija
Ruska vojna policija u Siriji prekinula pratnje u saobraćaju

U zajedničkoj patroli učestvovalo je 80 ruskih i turskih vojnika. Cilj patrola na severoistoku Sirije je nadgledanje poštovanja prekida vatre, kao i provera da li na toj teritoriji deluju ilegalne oružane grupe.

U koloni su bila oklopna vozila „Tigar“, „Ris“, „Tajfun“ i turski „Kirpi II“. Iz vazduha su im podršku pružali helikopteri Mi-8AMTŠ i Mi-35 ruskog vazduhoplovstva.

Moskva i Ankara su u novoj 2021. godini nastavili sa primenom zajedničkog memoranduma potpisanog 22. oktobra 2019. godine u Sočiju, kojim je definisana zona od 30 kilometara bez naoružanih jedinica.

Pročitajte još:

 

Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala