Ruska vojna policija u Siriji prekinula pratnje u saobraćaju

© Sputnik / Mihail Alaeddin / Uđi u bazu fotografijaPatrola ruske vojne policije u sirijskoj provinciji Idlib
Patrola ruske vojne policije u sirijskoj provinciji Idlib - Sputnik Srbija
Pratite nas
Ruska vojna policija prekinula je organizovane pratnje civilnog saobraćaja na deonici auto-puta M4 Tel Tamer-Ain Isa u Siriji zbog eskalacije situacije, saopštio je na brifingu zamenik načelnika ruskog Centra za pomirenje zaraćenih strana u Siriji kontraadmiral Vjačeslav Sitnjik.

Prema njegovim rečima, pratnje vozila će se obnoviti kada se situacija razreši.

Sitnjik je dodao da na osmatračnicama na području grada Ain Isa u provinciji Raka jedinice ruske vojne policije, zajedno sa sirijskom vojskom, izvršavaju zadatke vezane za stabilizaciju situacije.

Ranije je Sitnjik naveo da je od maja na ovoj deonici auto-puta M4 vojna policija sprovela više od 35 hiljada civilnih vozila i više od 67 hiljada ljudi.

U nedelju je kontraadmiral izjavio da su u područje Ain Isa prebačene dodatne jedinice ruske vojne policije radi stabilizacije situacije. Centar je pozvao strane koje vrše međusobno granatiranje da „prekinu eskalaciju“ sukoba.

Oružani sukob u Siriji traje od 2011. godine. Krajem 2017. Rusija je objavila poraz terorističke grupe DAEŠ u Siriji i Iraku. U pojedinim regionima zemlje nastavljaju se operacije čišćenja terorista. Trenutno je u prvom planu političko rešavanje, obnova zemlje, kao i povratak izbeglica.

Pročitajte još:

Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala