Nema više nepobedivih u Ligama petice – za sve je kriva jedna „dama“

© REUTERS / ALBERTO LINGRIAJuventus
Juventus  - Sputnik Srbija
Pratite nas
Sedmostruki prvak Evrope – Milan bio je jedini neporaženi tim u Ligama petice, sve do derbija 16. kola Serije A sa Juventusom. Mnogi su poverovali da novi, moćni roso-neri, sa prosekom od svega 23 godine, mogu da se nose sa suverenim vladarom Apenina, ali su se opasno prevarili.

Torinska „stara dama“ koja je nanizala neverovatnih devet titula prvaka Italije održala je čas fudbala na „San Siru“, porazivši Milan rezultatom 3:1 i to s lakoćom, a dominirao je dvostruki strelac Federiko Kjeza.

I nije to bio običan poraz za Milan, koji je bio desetkovan povredama, počev od najboljeg fudbalera Zlatana Ibrahimovića, preko Hrvata Antea Rebića, do Sandra Tonalija i Radeta Krunića.

​Milan je u top 5 najjačih liga na Starom kontinentu bio jedini neporaženi tim, ali se i to promenilo posle odmeravanja snaga sa moćnim Juventusom, koji ove sezone u Seriji A, ne liči na sebe i zaostajao je pre 16. kola čak 10 bodova za liderom Milanom.

Srpski fudbaler Dušan Vlahović u dresu Fiorentine - Sputnik Srbija
Okršaj Srba u Italiji: Dušan zatresao mrežu, ali Sergej pobedio /video/

Sada je ta prednost „istopljena“ na prihvatljivih sedam bodova zaostatka, a kada se uzme u obziri da do kraja ima još 22 kola, i da „stara dama“ iz Torina ima i meč manje, onda je jasno da ni deseti uzastopni Skudeto nije nedostižan.

Roso-nere je načeo Federiko Kjeza u 18. minutu na fantastičnu asisteniju Paola Dibale koji je ga je uposlio „petom“, ali je Kalabrij golom u 41. minutu vratio rezultatsku neizvesnost.

Ipak, nastavak je doneo još dva gola u mreži Đanluiđija Donarume. Ponovo ga je matirao Kjeza, da bi tačku na „i“ stavio Amerikanac Mekeni, čime je prekinut niz Milana bez poraza ove sezone.

Novi biser svetskog fudbala stasava na Vestfalenu /video/

Predsednik Zvezde za Sputnjik otkrio da li će zvati Savićevića protiv Milana

► Lane Jovanović za Sputnjik: Srbiju stigla strašna kazna za smene Antića i Muslina            

Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala