Zvezdu srušio njen bivši igrač – desetinku pre kraja meča! /video/

© Foto : ABA liga / KK Crvena zvezdaKošarkaši Zvezde
Košarkaši Zvezde - Sputnik Srbija
Pratite nas
Košarkaši Crvene zvezde su doživeli poraz u Evroligi od ekipe Fenerbahčea rezultatom 73:71 u utakmici 18. kola evropskog takmičenja.

Pobedu turskoj ekipi doneo je Lorenco Braun, bivši igrač beogradskog tima, pogotkom u poslednjim trenucima meča.

Najefikasniji u timu Zvezde bio je Džoni O'Brajant sa 17 poena, Ognjen Dobrić je dodao 12, Dejan Davidovac 11, a Kino Kolom deset poena.

Na drugoj strani Braun i Dišon Pjer ubacili su po 13 poena, Danilo Bartel i Jan Veseli su imali po deset, a Marko Gudurić je upisao 11 poena i osam skokova.

Fenerbahče je bolje ušao u utakmicu i poveo sa 7:3 posle zakucavanja Veselija, Zvezda je uspevala da ostane u igri i da povede trojkom Koloma za 22:18 na kraju prve četvrtine.

Trojkom Radanova je Zvezda održala prednost i odličnom, kontrolisanom igrom stigla do poena prednosti na poluvremenu.

Fenerbahče je uspeo da preuzme kontrolu, Zvezda gotovo četiri minuta nije uspela da upiše poene, a Braun je trojkom doveo tursku ekipu do prednosti od 44:39.

Bez obzira na to Zvezda je ponovo stigla do egala, jeste u tim momentima bilo divlje košarke, ali je srpski predstavnik u Evroligi to iskoristio i u poslednji kvartal se ušlo sa rezultatom 53:53.

​Poenima Gurudića Fener je stigao do prednosti, ali je Zvezda potom uspela da stigne do prednosti koju je održavala do polovine četvrtine.

Velika borba je viđena u nastavku, Zvezda je imala sedam poena prednosti posle tri slobodna bacanja koja je realizovao Dobrić, trojku je ubacio Bartel, a potom je Braun pogodio koš uz faul što je razliku smanjilo na jedan poen.

Sa četiri vezana poena Gudurić je doveo Fener u prednost na dva i po minuta do kraja, a zatim je O'Brajant promašio šut za tri poena za ekipu Zvezde.

Srećom po beogradski tim, Davidovac je pogodio trojku i doneo dva poena prednosti crveno-beloj ekipi na manje od 90 sekundi do kraja meča.

Pjer je doneo izjednačenje sa linije slobodnih bacanja u poslednjem minutu, Gudurić je potrošio napad Fenera, a u poslednjem ataku turskog kluba Braun je pogodio za pobedu turske ekipe.

Zvezdi je ovo 12. poraz iz 18 mečeva u ovoj sezoni Evrolige.

​► Inspirišuća priča Amerikanca – od horor povrede do rekorda karijere /video/

► Lane Jovanović za Sputnjik: Srbiju stigla strašna kazna za smene Antića i Muslina

► Mentalna gromada iz Srbije koje se plaši ceo svet /video/

Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala