Bild: U Nemačkoj se formira specijalni fond za zaštitu „Severnog toka 2“

© Sputnik / Ilья Pitalev / Uđi u bazu fotografijaStroitelьstvo gazoprovoda "Severnый potok-2" v Leningradskoй oblasti
Stroitelьstvo gazoprovoda Severnый potok-2 v Leningradskoй oblasti - Sputnik Srbija
Pratite nas
Nemačka savezna pokrajina Meklenburg-Zapadna Pomeranija, na čijoj teritoriji se nalazi završna tačka „Severnog toka 2“, već bi ove nedelje mogla da osnuje specijalni fond za zaštitu projekta, piše „Bild“, pozivajući se na sopstvene izvore.

Kako bi se formirao fond potrebno je parlament Meklenburg-Zapadna Pomeranija pruži podršku. Međutim, kada će se to desiti još uvek nije poznato. Ranije je televizija NDR objavila da bi 7. januara mogla biti održana vanredna sednica, ali to nije bilo zvanično potvrđeno.

„Bild“ je još u decembru pisao o ovom fondu, koji će se fokusirati na zaštitu klime. On će, navodno, omogućiti da se zaobiđu američke sankcije, uvedene ruskom gasovodu. Kako je pisao list, fond će omogućiti da se „Severni tok 2“ klasifikuje kao „jedan od najvažnijih komponenata za zaštitu prirodne sredine“ što će ga, navodno, spasiti od uticaja sankcija.

List ukazuje da fond podrazumeva osnivanje kompanije, čiji će proizvodi i usluge služiti isključivo za završetak izgradnje „Severnog toka 2“. Na ovaj način, naglašava „Bild“, nemačke firme, u cilju sopstvene bezbednosti, sarađivaće sa ruskom stranom, ne direktno, već preko ekonomskih instrumenata koje im pruža fond.

Pročitajte još:

Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala