Britanski mediji: Tramp odlazi iz SAD uoči inauguracije Bajdena?

© AP Photo / Patrick SemanskyDonald i Melanija Tramp
Donald i Melanija Tramp - Sputnik Srbija
Pratite nas
Britanski mediji objavili su da će američki predsednik Donald Tramp otputovati iz SAD dan uoči inauguracije izabranog predsednika Džoa Bajdena, kako bi prisustvovao turniru u golfu koji se održava u Škotskoj.

Svoje spekulacije mediji su zasnovali na podatku da je na škotskom aerodromu Prestvik najavljen dolazak vojnog aviona iz SAD koji obično koristi aktuelni američki predsednik.

Američki predsednik Donald Tramp - Sputnik Srbija
„Pazite šta će biti obelodanjeno“: Tramp najavio nova otkrića o izborima

Britanski Sandej post piše da bi Tramp mogao da planira put u Škotsku kako bi izbegao Bajdenovu inauguraciju, kao i da je aerodrom Prestvik objavio da 19. januara očekuje dolazak američkog vojnog Boinga 757 koji Tramp najčešće koristi, preneo je Tanjug.

Svi ti navodi potkrepljeni su tvrdnjom da su na tom škotskom aerodromu u novembru bili neko vreme smešteni avioni američke vojske i da je trebalo da obave 3D izviđanje predsedničkog odmarališta Turnberi.

Kako se navodi, svaki avion kojim je Tramp leteo ima neki poseban znak, poput njegovog privatnog aviona koji se zove Tajson 1.

Dodaje se i da su kontrolori leta dobili podatke o dolasku aviona sa posebnim znakom nekoliko nedelja ranije, ali da im nije rečeno kada je to prijavljeno.

Anonimni izvor sa aerodroma rekao je listu da je prijavljen dolazak američkog vojnog aviona 757 koji obično koriste potpredsednik ili prva dama, dok se dolazak predsedničkog aviona najavljuje mnogo ranije zbog svih potrebnih priprema.

Portparol Bele kuće Džad Dir rekao je da Tramp još nije završio planove za dan inauguracije.

Sandej post navodi dalje da ukoliko Tramp doputuje u Škotsku prekršiće restriktivne mere, budući da je odmaralište Turnberi zatvoreno do 5. februara.

U vladi Škotske nisu hteli da komentarišu mogući Trampov dolazak, već su poručili da je to u nadležnosti britanske vlade, a u Ministarstvu spoljnih poslova, kao ni u upravi aerodroma Prestvik nisu želeli ništa da komentarišu.

Pročitajte još:

 

Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala