Samo jedan košarkaš iz Partizana i Zvezde može da pomogne Srbiji /video/

© Foto : ABA / KK PartizanOgnjen Jaramaz
Ognjen Jaramaz - Sputnik Srbija
Pratite nas
Ognjen Jaramaz je morao da prođe dug put da bi ostavio trag u Partizanu, klubu koji ga se ne tako davno veoma lako odrekao.

Momak rođen u Kruševcu 1995. godine je kao 11-godišnjak stigao u Beograd, postao deo mlađih kategorija crno-belih i nagovestio veliki talenat.

Ipak, Jaramaz nije dobio priliku da zaigra za prvi tim, morao je put Mege i Smedereva, a potom i u španski Burgos, da bi se prošle godine vratio u Partizan.

U međuvremenu mu je zbog teškog plućnog oboljenja karijera bila u pitanju, ali je 188 centimetara visoki eksplozivni bek uspeo da prevaziđe sve, te stigne i do dresa reprezentacije Srbije.

Ako se pogledaju igre srpskih košarkaša u srpskim timovima, Jaramaz ostaje jedini iz timova Partizana i Crvene zvezde koji bi mogao da ima realne šanse da se nađe među najboljima, s obzirom na to da su ostali Srbi u redovima večitih rivala daleko od glavnih uloga.

Na crno-beloj strani Rade Zagorac je van forme, Nemanja Dangubić i Nikola Janković nikako da pronađu stabilnost, Novica Veličović je u godinama, a Urošu Trifunoviću baš one fale.

U suprotnom taboru Dejan Davidovac i Ognjen Dobrić nikako da dobiju veće uloge, Marko Simonović je u situaciji sličnoj onoj koju ima Veličković, Aleksa Radanov ima „boljku“ kao Trifunović, a Ognjen Kuzmić kao Janković.

Što se tiče Boriše Simanića, tu su stvari komplikovane i veliki talenat srpske košarke polako preti da uđe u kategoriju večitih, a nedokazanih igrača, što bi bila ogromna šteta.

To bi moglo da se promeni u timu Zvezde, posle dolaska Dejana Radonjića, ali je zasad samo Jaramaz onaj pravi.

Sjajne igre iz prošle sezone je nadogradio u prvih nekoliko mečeva nove, sve dok nije doživeo povredu koja ga je žestoko poremetila.

Jaramaz je u uvodnim mečevima ABA lige za Partizan ubacio 21 i 24 poena, ali se u trećoj utakmici, protiv FMP, teško povredio, zbog čega je propustio šest mečeva i potom imao velike probleme da se vrati u formu.

Nova godina je donela starog Jaramaza – u Splitu je protiv istoimene ekipe zablistao, ubacio je 29 poena, od toga pet trojki, imao tri skoka, jednu ukradenu loptu i jednu fenomenalnu blokadu, za ukupan indeks korisnosti od 33 poena.

I zaista, pravo je uživanje gledati momka nižeg od ostalih rivala kako briljira u svim poljima, pogađa šuteve, zakucava, dodaje, blokira, radi sve na terenu i sasvim je jasno da je u ovom trenutku lider Partizana, a u dogledno vreme bi mogao takvu ulogu da prenese i na reprezentaciju, s obzirom da nije izvestan nastup evroligaških i NBA igrača.

► Boban doživeo poraz bez Luke, veče je obeležio Kari – 62 poena! /video/

► Partizan dobio novogodišnji poklon u Splitu – starog Ognjena Jaramaza! /video/

► Bivši direktor Zvezde za Sputnjik o strancima u srpskim klubovima, Radonjiću, novom Kukoču

 

Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala