Đukanović odgovorio parlamentarnoj većini: Ne sudite o onome što ne znate

© AP Photo / Risto BozovicCrnogorski predsednik Milo Đukanović
Crnogorski predsednik Milo Đukanović - Sputnik Srbija
Pratite nasTelegramOdyssey
Predsednik Crne Gore Milo Đukanović poručio je liderima vladajuće većine u Skupštini i premijeru Zdravku Krivokapiću da moraju da nauče da parlament ne može da donosi odluke bez kvoruma i da "ne sude o onome što ne znaju'''', braneći svoju odluku da uputi na ponovno odlučivanje zakone koje je donela Skupština na sednici 29. decembra.

„Populistička, politikantska reakcija Zdravka Krivokapića je ispod svakog nivoa. Ali, njegov problem. Nisu valjda on i lideri većine koji su se horski oglasili očekivali da ću biti saučesnik u njihovom protivpravnom postupanju i daljem podrivanju sistema i državnih institucija", napisao je Đukanović na Tviteru, reagujući na kritike nakon što je odbio da potpiše zakone koje je skupština izglasala u utorak.

​On je dodao da lideri vladajuće većine moraju naučiti i da se mimo zakonske procedure ne može potvrditi mandat novom poslaniku bez prethodno pozitivnog mišljenja Državne izborne komisije.

„O radničkim pravima i drugim posledicama po bankarski i ekonomski sistem morali su brinuti kad su bespravno donosili odluke. Ne može ih amnestirati od odgovornosti demagoški pokušaj da za to okrive mene. Nisu oni pozvani da sude da li sam prekršio Ustav.To neka izvole proveriti pred nadležnom institucijom - Ustavnim sudom. No, za njih je izgleda i skupštinski poslovnik nedokučivo štivo", kaže Đukanović.

Zdravko Krivokapić u Skupštini Crne Gore - Sputnik Srbija
Parlamentarna većina u Crnoj Gori: Izglasaćemo ponovo sve zakone
"Zato, dobronamerni savet: Ne sudite o tome što ne znate. I ne branite vi Crnu Goru od mene. Na kraju, da biste dobili očekivano uvažavanje, i normalnu kohabitaciju, poštujte ustavne nadležnosti i potrudite se da malo vaspitanije komunicirate", rekao je Đukanović.

Đukanović je danas vratio na ponovno odlučivanje zakone koje je donela Skupština na sednici 29. decembra 2020. godine, a među njima su Zakon o izmenama i dopunama Zakona o slobodi veroispovesti ili uverenja i pravnom položaju verskih zajednica, kao i Zakon o izmeni Zakona o radu, Zakon o izmenama i dopunama Zakona o državnim službenicima i nameštenicima i drugi.

Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala