Ruski mirovnjaci podigli dva modularna grada u Nagorno-Karabahu /video/

© Sputnik / Valeriй Melьnikov / Uđi u bazu fotografijaKontrolni punkt ruskih mirovnih snaga u Nagorno-Karabahu
Kontrolni punkt ruskih mirovnih snaga u Nagorno-Karabahu - Sputnik Srbija
Pratite nas
Stručnjaci za logistiku Ministarstva odbrane Rusije u najkraćem roku su podigli dva modularna kontejnerska grada u Stepanakertu i naselju Getavan kako bi ruski mirovnjaci imali dobre uslove za život u Nagorno-Karabahu.

Planirano je da još jedan ovakav grad za 60 ljudi bude podignut u januaru 2021. godine u naselju Karakend.

Modularni kontejnerski gradovi su punopravni autonomni objekti opremljeni svim potrebnim uslovima za život (struja, voda, grejanje, kupatila, kanalizacija). Smeštaj je opremljen nameštajem (krevet, ormar, kuhinjski set, stolovi, stolice, tuš kabina), kao i kućnim aparatima (šporet, frižider, mašina za veš, mikrotalasna rerna, TV, klima uređaj, bojler).

Komandant ruskih mirovnih snaga u Karabahu Rustam Muradov - Sputnik Srbija
Ruska mirovna misija: Izvršena još jedna razmena zarobljenika u Karabahu

Svečanoj atmosferi je doprinelo ukrašavanje enterijera novogodišnjim ukrasima, kao i novogodišnja jelka koju su mirovnjacima uručili logističari Ministarstva odbrane Rusije.

Na teritoriji svakog grada nalazi se sportska sala, saune, medicinski centar, prostorija za čišćenje odeće, prostorija za razonodu, kancelarija, ostava, menza i prodavnica prehrambenih proizvoda.

Ovakvi tipovi gradova mogu se koristiti i u regionima sa niskim i visokim temperaturama.

Modularne kontejnerske gradske četvrti su proizvela specijalizovana industrijska preduzeća u skladu sa zahtevima GOST-a i tehničkim specifikacijama. Oni ispunjavaju sve utvrđene standarde i zahteve za udoban boravak vojnika u neposrednoj lokaciji vojnih jedinica.

Pročitajte još:

Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala