Ruska mirovna misija: Izvršena još jedna razmena zarobljenika u Karabahu

© Sputnik / Sputnik / Uđi u bazu fotografijaKomandant ruskih mirovnih snaga u Karabahu Rustam Muradov
Komandant ruskih mirovnih snaga u Karabahu Rustam Muradov - Sputnik Srbija
Pratite nas
Komandant ruskih mirovnih snaga u Karabahu Rustam Muradov saopštio je da su Baku i Jerevan izvršili još jednu razmenu zarobljenika.
„Danas je izvršena još jedna razmena zarobljenika. Kao rezultat rada ruskih mirovnih snaga pod mojom ličnom kontrolom, avion Vazdušno-kosmičkih snaga Rusije isporučio je u Baku dvojicu Azerbejdžanaca koji su bili zarobljeni, a četiri zarobljenika vraćena su u Erebuni“, rekao je Muradov.

On je dodao da će ruski mirovnjaci i dalje doprinositi strogoj primeni trilateralnog sporazuma.

O povratku četvorice Jermena koji su se nalazili u zarobljeništvu u Azerbejdžanu objavio je i jermenski vicepremijer Tigran Avinjan na svom kanalu na Telegramu.

„Uz posredovanje Ruske Federacije i Međunarodnog komiteta Crvenog krsta, četvorica jermenskih zarobljenika vratila su se danas u Jermeniju. Njihove porodice već su obaveštene o njihovom povratku“, napisao je Avinjan.

Lideri Rusije, Azerbejdžana i Jermenije, Vladimir Putin, Ilham Alijev i Nikol Pašinjan, potpisali su 10. novembra zajedničku izjavu o potpunom prekidu borbenih dejstava u Nagorno-Karabahu. Kako se navodi u izjavi, jedan deo regiona prelazi pod kontrolu Azerbejdžana, strane će razmeniti zarobljenike, a ruske mirovne snage biće raspoređene duž kontakt linije i duž Lačinskog koridora koji povezuje Karabah sa Jermenijom. Dokument potpisan 10. novembra predstavlja četvrti pokušaj postizanja stabilne deeskalacije. Prethodna tri bila su neuspešna.

Pročitajte još:

Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala