Bivši talibani sa oružjem pre njihovog predavanja u Džalalabadu, 2015. - Sputnik Srbija
Kriza u Avganistanu
Najnovije informacije, fotografije i video snimci, kao i reakcije iz celog sveta na novonastalu krizu u Avganistanu...

Mediji: Američke službe optužuju Kinu za napade na njihove vojnike u Avganistanu

© AP Photo / Evan VucciDonald Tramp
Donald Tramp - Sputnik Srbija
Pratite nas
Administracija američkog predsednika Donalda Trampa planira da skine oznaku tajnosti sa obaveštajnih informacija o tome da je Kina u Avganistanu predlagala da plati „nevladinim akterima“ da napadnu američke vojnike, prenosi portal „Aksios“, pozivajući se na zvaničnike američke administracije.

Izvori portala navode da te informacije još nisu potvrđene i da zvaničnici iz administracije preko brojnih agencija trenutno rade na potkrepljivanju izveštaja obaveštajnih službi.

Obaveštajni podaci su bili uključeni u predsednikov brifing 17. decembra, a Trampa je o tome usmeno obavestio savetnik za nacionalnu bezbednosti Robert O'Brajan, navode sagovornici portala.

Kako se navodi, još uvek nije jasno da li su o tome obavešteni članovi Kongresa i izabrani predsednik Džozef Bajden, iako on sada ima pristup svakodnevnom predsedničkom brifingu.

Podsetimo, krajem juna „Njujork tajms“ je objavio članak u kojem se poziva na neimenovane američke obaveštajne agente, tvrdeći da je ruska vojna obaveštajna služba navodno ponudila nagradu militantima povezanim sa talibanima za napad na američke vojnike u Avganistanu. List nije pružio nikakve dokaze. Ministarstvo spoljnih poslova Rusije nazvalo je ovaj članak lažnim, dok je Tramp, sa svoje strane, rekao da je članak naručen.

Pročitajte još:

Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala