Zaharova o pretnji Kijeva da će temu Krima učiniti „paklenom“: Izjava iz podzemlja

© Foto : Press-služba MID RF / Uđi u bazu fotografijaPortparolka Ministarstva spoljnih poslova Rusije Marija Zaharova
Portparolka Ministarstva spoljnih poslova Rusije Marija Zaharova - Sputnik Srbija
Pratite nas
Portparolka Ministarstva inostranih poslova Rusije Marija Zaharova izjavila je da je pretnja šefa ukrajinske diplomatije Dmitrija Kulebe da će temu Krima napraviti „paklenom“ za Rusiju ─ izjava iz podzemlja.

„Izjava iz podzemlja“, napisala je Zaharova povodom Kulebinih reči na svojoj Fejsbuk stranici.

Prethodno je Kuleba u intervjuu za „TSN“ izjavio da tema Krima treba da bude „paklena, a ne sveta“ za Rusiju. Takođe je naveo da će doći dan kada će se ukrajinska zastava vijoriti nad Simferopoljem.

S tim u vezi, prvi potpredsednik krimskog parlamenta Efim Fiks rekao je da obećanje krimskih vlasti da učine temu Krima „paklenom“ za Rusiju podseća na basnu „Slon i Mops“.

„Kuleba je Napoleon, ali u psihijatrijskoj bolnici. Krilov ima bajku 'Slon i Mops'. Eto kijevske vlasti kevću na Rusiju, čak ni ne laju. Ništa neće postići. Neka se manu svojih histeričnih planova i ideja u vezi sa Krimom“, istakao je Fiks.

Neka Kuleba okači ukrajinsku zastavu na svojoj terasi

Istovremeno, ruski senator Aleksej Puškov je posavetovao šefu ukrajinske diplomatije da okači zastavu Ukrajine na svojoj terasi.

„Kijev računa na to da će administracija novog predsednika Džoa Bajdena pooštriti sankcije protiv Rusije, između ostalog, oslanjavjući se na krimsko pitanje. Takav razvoj situacije je moguć, ali takođe neće dovesti do promene statusa Krima“, rekao je senator u intervjuu za list „Vzgljad“.

Ministar spoljnih poslova Ukrajine Dmitrij Kuleba  - Sputnik Srbija
Kijev: Završili smo sa „ruskim svetom“

Samu temu postojanja poluostrva kao dela Ukrajine nazvao je istorijskim incidentom koji ni na koji način nije uticao na Krim, budući da se tamo nije ustalio ukrajinski jezik, a nema ni snaga koje bi zagovarale jedinstvo sa Kijevom.

Takođe je podsetio da je bivši ukrajinski lider Petro Porošenko već obećao da će podići zastavu iznad Sevastopolja.

„Sada vidimo gde je Porošenko, a gde Sevastopolj“, zaključio je Puškov.

Reči o „paklenoj temi“ Krima nisu bile prve Kulebine provokativne izjave ove nedelje. Ranije je ukrajinski političar nazvao vakcinu „Sputnjik Ve“ hibridnim oružjem. Tada je zvanična Moskva saopštila da takve izjave prvenstveno pogađaju stanovnike Ukrajine, čiji su životi trenutno u opasnosti.

Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala