Prva pobeda Radonjića u drugom mandatu – Zvezda posle drame srušila PAO!

© Foto : ABA liga/Igokea/Nikola VurunaDejan Radonjić, KK Crvena zvezda
Dejan Radonjić, KK Crvena zvezda - Sputnik Srbija
Pratite nas
Košarkaši Crvene zvezve pobedili su Panatinaikos 74:71 u 17. kolu Evrolige.

Dejan Radonjić, trener Crvene zvezde, ostvario je prvu pobedu na klupi kluba sa Malog Kalemegdana u drugom mandatu. Utakmica je podsetila na one stare, tvrde, mečeve kada su u Beogradu padali evropski velikani.

Zvezda je utakmicu prelomila krajem četvrte četvrtine, međutim, u drugoj je napravljena ključna razlika koju su crveno-beli održavali do poslednjeg minuta.

Gosti iz Atine uhvatili su priključak na 50 sekundi do kraja kada je Janis Papapetru pogodio trojku za 58:58. U narednom napadu Džoni O'Brajant pogodio je oba slobodna bacanja za 60:58, a potom je Nemanja Nedović izgubio loptu čime je praktično poklonio pobedu crveno-belima.

Ušlo se u penal završnicu, Volden i Davidovac bili su nepogrešivi sa linije za slobodna bacanja i Zvezda je na kraju slavila 74:71.

Najefikasniji u pobedničkom sastavu Volden sa 17 poena, Kolom je ubacio 13, dok je Dobrić postigao 11. Poražene je predvodio Nedović sa 16 poena i Papapetru sa 20.

Crveno-beli nisu dobro otvorili utakmicu, PAO je posle pet minuta igre imao šest poena prednosti (4:10), međutim, izabranici Dejana Radonjića brzo su uhvatili ritam i prvu deonicu dobili su rezultatom – 22:15.

Na starti druge četvrtine gledali smo ujednačenu igru, postizali su se koševi jedan za drugim, ali ponovo od sredine četvrtine srpski predstavnik pravi razliku.

Sjajno je igrao Ognjen Dobrić, pratili su ga Volden, Davidovac i Radanov, te je prednost Zvezde u jednom trenutku bila +17, 48:31. Ipak, u poslednja dva minuta nisu postigli koš i Panatinaikos je na petnaestominutnu pauzu otišao sa pristojnih jedanaest poena zaostatka – 48:37.

U trećoj četvrtini gledali smo lošu košarku, ekipe su postigle po svega devet poena i u poslednju deonicu ušlo se sa istom razlikom kao na poluvremenu – 57:46.

Četvrta deonica donela nam je mnogo uzbuđenja. Panatinaikos je disao za vratom Zvezdi, nije dopustio rivalu da dođe do veće prednosti i na kraju su došli u situaciju da mogu da izvuku i pobedu.

Na sreću navijača Zvezde to se nije desilo. Nedović je na 20 sekundi do kraja, pri rezultatu 70:68, izgubio loptu i PAO je morao da pravi faul. Volden je ubacio oba bacanja, potom i Davidovac, te PAO nije uspeo da preko Nedovića na vreme šutne lopte i eventualno izbori produžetak – 74:71.

Ovo je šesta pobeda Zvezde u Evroligi, dok su gosti iz Atine ostali na pet.

Standings provided by SofaScore LiveScore

Reči mudrosti bivšeg trenera Partizana /video/

Burne reakcije na ponašanje hrvatskog trenera: Bezobrazno, sramota! /video/

Jasmin Repeša tokom utakmice udario 20-godišnjeg košarkaša /video/

Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala