Četiri godine nije propustio nijednu utakmicu – u najčudnijem klubu na svetu

© REUTERS / SERGIO PEREZInjaki Vilijams
Injaki Vilijams - Sputnik Srbija
Pratite nas
Fudbalska planeta bruji od rekordu Lea Mesija koji je nadmašio slavnog Pelea po broju golova za jedan klub, postigavši 644 gola za Barselonu, ali je u istom kolu u Primeri postavljen još jedan rekord, a njegov vlasnik je Injaki Vilijams.

Naime, tamnoputi Baskijac od aprila 2016. godine nije propustio utakmicu u španskom šampionatu, što je zaista neverovatan podatak, ako se uzmu u obzir prepreke i vidu povreda, prehlade, crvenih kartona ili pet žutih koji sa sobom povlače suspenziju od jedne utakmice.

Napadač Baskijaca prvo je 18. decembra protiv Ueske (2:0) izjednačio rekord legende Real Madrida Alfreda di Stefana, koji je u periodu od 1953. do 1959. godine nanizao 171 uzastopni meč, dok je četiri dana kasnije u remiju sa Viljarealom (1:1) postao vlasnik novog rekorda sa 172 uzastopna meča u Primeri za Atletik Bilbao.

​Zaista je fascinantan podatak da Injaki gotovo pet godina nije pauzirao u prvenstvu. Otkako je ušao u 34. kolu protiv Atletiko Madrida, zamenivši legendu kluba Ikera Muniaina 20. aprila 2016. godine, odigrao je svaki meč u Primeri u sezonama 2016/17, 2017/18, 2018/19, kao i dosadašnjih 15 utakmica u ovoj sezoni.

Srpski golman Marko Dmitrović sa 11 piva za svaki gol koji mu je dao Leo Mesi - Sputnik Srbija
Dmitrović za Sputnjik: Stiglo pivo od vanzemaljca Mesija, popiću jedno za Novu godinu

Uzimajući u obzir suve statističke podatke, Vilijams je 149 susreta počeo kao starter, dok je preostalih 23 ulazio upisao ulazeći s klupe, postigavši 34 gola i promenivši čak četiri trenera.

Injaki Vilijams ove sezone možda nije u formi, s obzirom na to da je postigao tri gola i upisao dve asistencije na 15 utakmica, ali bar može da se pohvali činjenicom da je postavio novi rekord po broju uzastopnih odigranih mečeva u Primeri.

Priliku da dodatno popravi rekord imaće u poslednjem danu ove kalendarske godine, jer 31. decembra Atletik na svom „San Mamesu“ dočekuje Real Sosijedad.

► Ruski trener kao Maraja Keri /video/

► U legendarnoj „sedmici“ je davio rivala – i ostao bez kazne /foto/

► Decenijska životna drama slavnog fudbalera: „Hoću da umrem na terenu“

Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala