Dmitrović za Sputnjik: Stiglo pivo od vanzemaljca Mesija, popiću jedno za Novu godinu

© Foto : Foto: Privatna arhivaSrpski golman Marko Dmitrović sa 11 piva za svaki gol koji mu je dao Leo Mesi
Srpski golman Marko Dmitrović sa 11 piva za svaki gol koji mu je dao Leo Mesi - Sputnik Srbija
Pratite nas
Leo Mesi je protiv Valjadolida ispisao istoriju fudbala, oborivši Peleov (643) rekord po broju golova za jedan klub – 644, a u ceo taj neverovatan podvig umešan je i srpski golman – Marko Dmitrović.

Čuvar Eibarove mreže morao je 11 puta da vadi loptu iz gola, pa će mu pripasti 11 piva u to ime.

Naime, jedna poznata svetska kompanija došla je na originalnu ideju da pošalje pivo svakom golmanu kojeg je savladao as Barselone Lionel Mesi.

Znači, 644 piva je poslato na adrese svih 160 „jedinica“ koje je terorisao i koje i dalje teroriše genijalni Argentinac. Na dugačkoj listi su legende poput Ikera Kasiljasa, Diega Alveša, Đanluiđija Bufona, Jana Oblaka...

Dmitroviću su piva stigla, a sliku je podelio sa Spunjnikom, te nam je otkrio da će jedno ili dva popiti za Novu godinu, a ostalo čuvati.

U intervjuu za Sputnjik sport, Marko Dmitrović je pričao o genijalnoj ideji pomenute kompanije, do detalja je opisao kako izgleda naći se „oči u oči“ sa Mesijem, otkrio je kakva mu je sudbina u Eibaru, pominju se brojni španski klubovi kao nove destinacije, dok je neizbežna i najbolnija tema bio neuspeh sa Srbijom na putu ka Evropskom prvenstvu, gde su se kao nepremostiva prepreka pokazali, unapred otpisani, Škoti.

© Foto : Foto: Privatna arhivaSrpski golman Marko Dmitrović sa 11 piva za svaki gol koji mu je dao Leo Mesi
Dmitrović za Sputnjik: Stiglo pivo od vanzemaljca Mesija, popiću jedno za Novu godinu - Sputnik Srbija
Srpski golman Marko Dmitrović sa 11 piva za svaki gol koji mu je dao Leo Mesi

Kako si protumačio čitavu tu priču oko „piva od Mesija“? Možda se neko i naljuti, ali znajući tebe, uvek si spreman na šalu?

─ Lepa i zanimljiva kampanja, svakako strašna ideja i reklama za poznatu kompaniju. Nisam shvatio kao uvredu, e sad da li je baš čast, ne mogu tako da nazovem. 'Bocnuli' su nas malo to svakako, ali sve to sam dočekao iz osmeh. Niko ne voli da primi gol, ali kada prođe utakmica sve se to zaboravi i idete dalje. Mesi je ispisao istoriju, oborio je jedan ozbiljan rekord. Ne čudi me, najbolji je na svetu.

Na pet utakmica matirao te je 11 puta, ali za sve je „kriv“ tvoj Eibar, koji i protiv Barselone igra otvoreno, pa si na kraju ti onaj koji „strada“. Kako izgleda sve to na terenu sa Mesijem?

Miloš Veljković - Sputnik Srbija
Veljković za Sputnjik: Verder ne gubi kad ja igram, sa Srbijom hoću na Mundijal

─ Neopisivo, neverovatno brzo, ludo, genijalno... Ne znam koja je idealna reč da opiše svu magiju Argentinca. Čovek može da provuče loptu među četvoricom, da ne poveruješ. Za tri sezone odmerili smo snage pet puta, jednom sam bio povređen. Dvaput mi je dao po četiri gola, nadam se da neće biti raspucan sad u utorak, kada ponovo igramo. Moj Eibar ne zna za bunker, već se otvori, igra visok presing, jer nemamo toliko brze igrače da istrče kontru, epilog ste sami već rekli. Ali, volim taj stil, to smo mi. Napadamo i igramo otvoreno, pa nekad primimo katastrofalan broj golova. To je fudbal, bolje da je zanimljivo, nego da je dosadno.

Kada ovako pričaš o Mesiju, ne pominješ Kristijana Ronalda? Stiče se utisak da kod tebe nema dileme, kao kod ostalih, ko je najbolji na svetu?

─ Kristijano Ronaldo je strašan igrač, fizički dominantan, ima jak udarac, on je unapređena verzija fudbalera. Kada bi se gledala statistika, kada bi se gledala brzina, snaga, pobedio bi Mesija, ali kada je u pitanju mozak, genijalnost, tu je mesi bez premca. On je vanzemaljac. Svakako da su njih dvojica obeležili poslednje dve decenije i da su postavili veliki broj rekorda.

Namestilo se tako da već u utorak, 29. decembra, Eibar gostuje na „Nou Kampu“?

─ Idemo na megdan Barseloni i daćemo sve od sebe da se prikažemo u što boljem svetlu. Nadam se samo da Mesi neće imati savršen dan, pošto se sve na terenu vrti oko njega. Mogu desetorica iz Barse da nemaju dan, ali on sam može da reši. To sve govori o njegovim kvalitetima i tome kakav je fudbaler.

Koliko ti je teško da ostaneš fokusiran na Eibar, kada te mediji kontantno sele u Real Sosijedad, Atletik Bilbao, Atletiko Madrid?

─ Sigurno da ima interesovanja, upoznat sam sa tim, ali profesionalac sam, ostavio sam to po strani. U odličnoj sam poziciji, jer mi ugovor ističe u junu naredne godine, a prema pravilu FIFA, igrač može šest meseci ranije da potpiše za novi klub, bez obeštećenja. Eibar, u kojem se fantastično osećam, mi je kasno ponudio da produžimo saradnju, pa ćemo videti kako će se odvijati stvari početkom naredne godine. Sigurno je da želim da ostanem u Španiji, navikao sam na život ovde, sve je fenomenalno.

Pređimo sa klupskih na reprezentativne obaveze. Koliko teško ti je palo što je Srbija podbacila u meču decenije, izgubivši na penale od „otpisanih“ Škota? Ni posle 20 godina nećemo videti Evropsko prvenstvo...

─ Kako da mi ne bude žao. Mislim da ćemo tek da budemo svesni kada počne Evropsko prvenstvo. Mi smo sami sebi najveći problem. Odigramo nerešeno sa Portugalom u gostima, odolimo Nemačkoj u Volfsburgu, a onda kod kuće ne pobedimo Škote. Fali nam kontinuitet. Mi Srbi smo takvi, kada se izgubi idemo sve iz početka, ne verujemo u sistem, a on mora da postoji. I porazi su dobri, ukoliko se iz njih izvuče lekcija. Moramo da verujemo u ono što radimo, da verujemo u sebe, a ne da menjamo stvari preko noći.

Kucaju na vrata kvalifikacije za Svetsko prvenstvo u Kataru 2022. godine, a Srbija još nije rešila pitanje selektora nakon što je smenjen Tumbaković?

Dušan Vlahović - Sputnik Srbija
Vlahović za Sputnjik otkrio zašto nije uzeo Ronaldov dres /foto/

─ Čekamo ga. Ko god da bude siguran sam da će Fudbalski savez izabrati najbolje moguće rešenje. Video sam da se pominje Dragan Stojković Piksi, tu su još i Savo Milošević, Vladan Milojević, videćemo šta će biti. Ono što je sigurno jeste da mi moramo da budemo spremni za mart.

Ponovo nas je žreb spojio s Ronaldom i Portugalcima. Tu su Republika Irska, Azerbejdžan, Luksemburg. Samo prvi ide direktno, što je otežavajuća okolnost...

─ Mislim da je grupa korektna, Portugal je realno favorit. Ali, opet, pokazali smo da kada igramo na našem nivou možemo sa svakim da se nosimo. Biće teško, lakše je otići na Evropsko prvenstvo nego na Svetsko, jer samo prvoplasirani ide direktno, drugi mora kroz baraž da se domogne završnog turnira. Borićemo se, to je sigurno“, poručio je Marko Dmitrović, jedan od najboljih golmana Primere i čovek oko kojeg se otimaju brojni španski klubovi, pa je velika verovatnoća da će od naredne sezone biti deo nekog jačeg kluba i da ćemo ga gledati u Ligi šampiona ili Ligi Evrope.

Španac srpskog porekla na korak do fudbalske istorije

Muslimani kritikovali Salaha zbog Božićne fotografije /foto/

Legendarni ruski fudbaler dobio presudu za prebijanje sudije /video/

Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala