Veljković za Sputnjik: Verder ne gubi kad ja igram, sa Srbijom hoću na Mundijal

© AFP 2023 / Vitaliй Belousov / Uđi u bazu fotografijaMiloš Veljković
Miloš Veljković - Sputnik Srbija
Pratite nas
Kada je Miloš Veljković na terenu Verder iz Bremena ne gubi! „Zeleni“ su u poslednjih 10 utakmica upisali samo jedan trijumf, i to upravo kada je Srbin bio u postavi.

Na preostalih devet upisali su čak šest poraza i tri remija, ali Miloša Veljkovića (25) zbog povrede ili iz taktičkih odluka trenera jednostavno nije bilo.

U poslednjoj utakmici, u  13. kolu Bundeslige, Verder je kao gost u 90. minutu odneo čitav plen s gostovanja Majncu (0:1), a srpski reprezentativac ušao je u 54. minutu umesto Topraka, zauzevši mesto u srcu odbrane.

Trener Florijan Kohfeld se prijatno iznenadio kada je saznao da je Veljković talija, poručivši da će ubuduće češće da igra, pre svega jer se oporavio od povrede.

"Sputnjik" je stupio u kontakt s Verderovim štoperom koji kada igra tim iz Bremena ne gubi, na pet utakmica imaju dva trijumfa i tri nerešena rezlutata.

Naravno, neizbežna tema bila je i fudbalska reprezentacija koja je razočarala i nije uspela da se plasira na Evropsko prvenstvo, s tim što je Verder zabranio Milošu da se stavi na raspolaganje „orlovima“ za mečeve polufinala i finala baraža.

Da li si uopšte znao da si talija kluba, i kako komentarišeš takav splet okolnosti?

─ Sigurno da sam srećan tom statistikom. Drago mi je što ekipi dobro ide kada sam na terenu. Evo, sada sam se oporavio od povrede primicača posle četiri nedelje, i polako se vraćam u ritam. Ušao sam u igru protiv Majnca, već sledeću mislim da sam spreman da odigram celu, ukoliko trener proceni da treba.

Verder je 13. na tabeli, u poslednje vreme su se loši rezultati poklopili s tvojom povredom. Kakve su ambicije tima ove sezone, u prethodnoj ste se do kraja borili za opstanak?

─ Mislim da je ekipa napravila korak napred, kao i ja. Najvažnije je da smo prekinuli loš niz i da smo pobedili u prethodnom kolu. Sada se okrećemo utakmici Kupa Nemačke. Što se ambicija tiče, cilj nam je da budemo u gornjem delu tabele. Ipak je Verder veliki klub, četiri puta je bio prvak Nemačke. Ali, Bundesliga je nepredvidiva, svako svakog može da pobedi, nema unapred upisanih bodova, u tome je njena draž.

Kada je reprezentacija Srbije u pitanju, nije te bilo na poslednjim mečevima. Osim povrede, i klub je prethodno poručio da te zbog pandemije koronavirusa neće pustiti na reprezentativno okupljanje. Kako si to podneo?

─ Znate kako, u Bremenu su rigorozni po pitanju koronavirusa. U drugim gradovima su slabije mere i može da se napušta zemlja, kod nas baš teško. Klub je zato zabranio svim igračima da idu da igraju za reprezentacije. Meni se povreda poklopila s tim poslednjim okupljanjem, tako da šta da se radi.

Da li si bio razočaran i utučen  što nisi mogao da pomogneš saigračima u meču decenije sa Škotima, kao i kako se sve završilo?

Aleksandar Mitrović u dresu Fulama - Sputnik Srbija
Mitrović je izgubio poverenje menadžera, ali ga navijači i dalje vole /video/

─ Kako da nisam... Sigurno da mi je mnogo žao, hteo sam da idem da igram, ali jednostavno nije se dalo. Nije bilo u mojoj moći da dođem. Gledao sam utakmicu sa Škotima od kuće, kada smo izjednačili u 90. minutu golom Luke Jovića, pomislio sam da ih imamo. Mislio sam da će momci u toku produžetaka da reše, da će se izbeći penali, ali... Penali su lutrija, na kraj se desilo kako se desilo i šteta je što nismo otišli na Evropsko prvenstvo ni posle 20 godina.

Srbija je trenutno bez selektora, a kvalifikacije za Svetsko prvenstvo u Kataru 2022. godine kucaju na vrata. Da li „orlovi“ i dalje mogu da računaju na Miloša Veljkovića?

─ Nadam se da će me novi selektor pozvati. Naravno, uvek je čast da igram za Srbiju za koju dajem 100 odsto na terenu. Svaki put kada sam dolazio, trudio sam se da budem maksimalno koncentrisan i da budem od koristi timu. Srbija ima talentovanu generaciju i ubeđen sam da ćemo se uskoro plasirati na veliko takmičenje posle ovog neuspeha na putu ka Evropskom prvenstvu. Prva prilika je Mundijal u Kataru 2022. godine, poručio je iz Bremena za Sputnjik Miloš Veljković.

► Zvezda može da ima pomoć navijača protiv Milana, ali šta kaže ograničenje UEFA

► U Brazilu kao na Maksimiru 1990. godine /video/

► Uvređeni kapiten i „gazda ljudskih duša“ nisu bili dorasli gvozdenoj disciplini Vladimira Ivića

Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala