Aden: Nova eksplozija, sada u blizini predsedničke palate

© REUTERS / StringerBorci jemenskom gradu Adenu
Borci jemenskom gradu Adenu - Sputnik Srbija
Pratite nas
Snažna eksplozija čula se u blizini predsedničke palate u jemenskom gradu Aden, u koju su danas prebačeni članovi novoformiranog kabineta nakon napada na aerodromu u istom gradu, prenosi Rojters pozivajući se na lokalne medije i tvrdnje dva stanovnika.

Još nije poznato šta je bio uzrok eksplozije, a u ovom trenutku žrtve i šteta nisu prijavljeni, prenosi Tanjug.

Na aerodromu u Adenu je ranije u toku dana izbila eksplozija ubrzo po sletanju aviona u kojem su se nalazili članovi novoformiranog kabineta, a u nesreći je život izgubilo najmanje 16 ljudi, dok je 60 povređeno.

Za sada nije poznato šta je izazvalo eksploziju, a nijedna grupa još uvek nije preuzela odgovornost za napad.

Snimak AP-a sa mesta nesreće pokazuje članove delegacije kako se iskrcavaju iz aviona u trenutku kada se dogodila eksplozija. Niko od ministara nije povređen, a mnogi od njih su požurili da se vrate u avion ili su potrčali niz stepenice u potrazi za skloništem.

Jemenski ministar za komunikacije tvrdi da je čuo dve eksplozije, sugerišući da je napad izvršen putem dronova.

Ministri su se u Aden vraćali nakon što su prošle nedelje položili zakletvu u okviru rekonstrukcije vlade nakon dogovora sa separatistima na jugu. Jemenska međunarodno priznata vlada tokom građanskog rata uglavnom radi iz samoinicijativnog egzila u saudijskoj prestonici Rijadu.

Formiranje nove vlade smatralo se velikim iskorakom ka smirivanju neprijateljstava između međunarodno priznate vlade koju podržava Saudijska Arabija, separatista sa juga Jemena koje podržavaju Ujedinjeni Arapski Emirati i proiranskih pobunjenika Huta koji kontrolišu veći deo teritorije na severu Jemena.

Pročitajte još:

Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala