Ruski poslanik: Ukrajinski ministar vodi politiku hibridnog genocida

© Sputnik / Pavel Bednяkov / Uđi u bazu fotografijaVakcina protiv kovida 19 "Sputnjik Ve"
Vakcina protiv kovida 19 Sputnjik Ve - Sputnik Srbija
Pratite nas
Predsedavajući Odbora za međunarodne poslove Državne dume Rusije Leonid Slucki izjavio je da su reči ukrajinskog ministra spoljnih poslova Dmitrija Kulebe o vakcini „Sputnjik Ve“ politika „hibridnog genocida“ kako bi se ugodilo zapadnim pokroviteljima.

 

„Ukrajinski ministar spoljnih poslova nazvao je rusku vakcinu hibridnim oružjem. Naslov iz serije ‘U inat majci, smrznuću uši’. Nije smešno, već prilično tužno za ukrajinski narod. U naletu rusofobije, Kijev rizikuje živote svojih ljudi. Politika ‘hibridnog genocida’ da bi se udovoljilo zapadnim pokroviteljima“, napisao je Slucki na Tviteru.

Izjavu ukrajinskog ministra takođe je prokomentarisao poslanik Državne dume Ruslan Balbek, napominjući da vlasti koje brinu o svom narodu već zaključuju ugovore o nabavci vakcine.

„Glavni diplomata Ukrajine ima maniju globalne ruske hibridizacije i pokušava da apeluje na ceo svet, u smislu, pogledajte, Rusi su svuda sa svojim oružjem: u prodavnicama su njihov nakit i bunde. ‘Svet je u opasnosti’, pokušava da viče gospodin Kuleba. A da li zna da su neke komponente u avionima ‘Boing’ sastavljene u Rusiji? Verovatno će prestati da leti tim avionima. A gospodin Kuleba udara u zid, ali svet ga ne čuje i nastavlja da kupuje rusku robu. A sada je tu i vakcina i, kako kažu, za njom je velika potražnja“, istakao je Balbek za Sputnjik.

On je dodao da „one vlasti koji brinu o svom narodu već zaključuju ugovore o kupovini ruske vakcine, a one koje nisu zainteresovane za zdravlje građana, čekaju humanitarnu medicinsku pomoć zapadnih gazda“.

Ukrajinske vlasti ravnodušne prma sudbini naroda

Odbijanje Kijeva da nabavi rusku vakcinu šteti ukrajinskom narodu i predstavlja „naredbu“ zapadnih zemalja, smatra ruski senator sa Krima Sergej Cekov.  

Vakcina Sputnjik V - Sputnik Srbija
Ukrajinska Rada: Odricanje od ruske vakcine – saučesništvo u ubistvu Ukrajinaca
„Čak i u samoj Ukrajini više se ne ustručavaju da govore da je ta zemlja pod spoljnom kontrolom, što znači Sjedinjene Američke Države“, rekao je parlamentarac.

On je naveo da je zbunjen zbog činjenice da ukrajinsko rukovodstvo, umesto da pronađe način da svojim građanima u kratkom roku obezbedi vakcinu protiv virusa korona, „igra hibridni rat protiv Rusije“.

Cekov je primetio da takva izjava svedoči o tome da je ukrajinsko rukovodstvo „apsolutno ravnodušno prema sudbini svog naroda“. Prema njegovim rečima, ova antiruska izjava ministra spoljnih poslova ne treba da izazove ništa osim ogorčenja kod građana Ukrajine.

„Vremenom će sve zemlje sveta prepoznati rusku vakcinu kao jednu od najefikasnijih protiv virusa korona“, ​​dodao je zakonodavac.

Ranije je ministar spoljnih poslova Ukrajine Dmitrij Kuleba nazvao rusku vakcinu protiv kovida „Sputnjik Ve“ hibridnim oružjem Rusije protiv Ukrajine.

Pročitajte još:

Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala