Počela masovna vakcinacija „Sputnjikom Ve“ u Argentini

© Sputnik / Sputnik / Uđi u bazu fotografijaProizvodnja vakcine "Sputnjik Ve"
Proizvodnja vakcine Sputnjik Ve  - Sputnik Srbija
Pratite nas
U Argentini je počela kampanja vakcinacije protiv virusa korona uz upotrebu ruskog preparata „Sputnjik Ve“, preneli su argentinski mediji.

Vakcinacija je počela istovremeno u svih devet provincija zemlje. U prvoj fazi će vakcinu primiti uglavnom medicinsko osoblje.

Rusku vakcinu su prvi u provinciji Buenos Ajres primili guverner Aleks Kisilof, ministar zdravlja provincije Nikolas Kreplak i medicinska sestra.

Podsetimo, direktor centra „Gamaleja“ Aleksandar Gincburg rekao je u ponedeljak da je Argentina za sada dobila samo prvu komponenetu vakcine „Sputnjik Ve“, a da će druga biti isporučena u roku od tri nedelje.

Vakcinacija - Sputnik Srbija
Argentinski predsednik o ruskoj vakcini: U toku je prljava, trgovinska i geopolitička borba

Prva partija ruske vakcine „Sputnjik Ve“ sa 300.000 doza stigla je u Argentini 24. decembra. Kako je saopštila pres-služba provincije Buenos Aires, samo kod njih se prijavilo 315.000 građana za vakcinaciju. Ipak, prioritet će imati medicinski radnici, policija, radnici u sferi obrazovanja i stariji od 60 godina. Vakcinacija je počela danas.

Ministarstvo zdravlja Rusije registrovalo je u avgustu prvu na svetu vakcinu za prevenciju kovida 19, koju je razvio Naučni institut „Gamaleja“ zajedno sa ruskim Fondom za direktne investicije. Vakcina je nazvana „Sputnjik Ve“.

Pročitajte još:

Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala