Argentinski predsednik o ruskoj vakcini: U toku je prljava, trgovinska i geopolitička borba

© Sputnik / Maksim Bogodvid / Uđi u bazu fotografijaVakcinacija
Vakcinacija - Sputnik Srbija
Pratite nas
Ruska vakcina protiv virusa korona „Sputnjik Ve“, koja se kritikuje u određenim krugovima, postala je objekat napada u trgovinskoj i geopolitičkoj borbi, izjavio je u intervjuu televiziji „Publika“ predsednik Argentine Alberto Fernandez.

„Kao prvo, treba uzeti u obzir trgovinski rat koji bukti. Pored toga, pošto svet želi da dobije vakcinu, ide i geopolitička borba za titulu ko će je obezbediti. Kako mi se čini, upravo to i vidimo u slučaju vakcine centra ‘Gamaleja’“, dodao je on.

Fernandez je primetio da je proizvodnja vakcine protiv virusa korona posao sa milionskim ugovorima.

„Vodi se teška borba, ponekad prljava, tokom koje jedni diskredituju druge“, dodao je on.

„Iznenada se stvara utisak da smo uradili nešto loše, jer je Argentini bilo isporučeno 300.000 doza, kada vlasti drugih država mole makar za neku količinu vakcina za svoje građane“, rekao je Fernandez, komentarišući negativan i skeptičan odnos prema „Sputnjik Ve“ među argentinskim opozicionim političarima i novinarima.

Prva partija ruske vakcine „Sputnjik Ve“ sa 300.000 doza stigla je u Argentini 24. Decembra. Kako je saopštila pres-služba provincije Buenos Aires, samo kod njih se prijavilo 315.000 građana za vakcinaciju. Ipak, prioritet će imati medicinski radnici, policija, radnici u sferi obrazovanja i stariji od 60 godina. Vakcinacija je počela danas.

Pročitajte još:

Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala