Mađarska dobila šest hiljada doza ruske vakcine

© Sputnik / Uđi u bazu fotografijaAmpula sa vakcinom "Sputnjik Ve"
Ampula sa vakcinom Sputnjik Ve - Sputnik Srbija
Pratite nas
Mađarska je dobila šest hiljada doza ruske vakcine protiv virusa korona, napisao je na svom Fejsbuku mađarski ministar spoljnih poslova Peter Sijarto.
„Saradnja između Rusije i Mađarske nastaviće se na osnovu našeg sporazuma. Upravo je u Mađarsku stiglo šest hiljada doza ruske vakcine“, istakao je ministar.

Takođe je napomenuo da će mađarski stručnjaci nastaviti da proučavaju ruski preparat kako bi doneli odluku o njegovoj upotrebi u zemlji.

Sijarto je početkom decembra saopštio da je Mađarska dobila prve uzorke ruske vakcine „Sputnjik Ve“. Ministar je tada naveo da su mađarski lekari dobili detaljne informacije o ruskoj vakcini, a takođe se uverili da se „Sputnjik Ve“ proizvodi uz pomoć „najnovije tehnologije i u skladu sa protokolima Svetske zdravstvene organizacije“.

Vakcina „Sputnjik Ve“ koju proizvodi Naučno-istraživački institut „Gamaleja“ dobila je 11. avgusta potvrdu o registraciji od Ministarstva zdravlja Rusije, postavši tako prva registrovana vakcina protiv virusa korona na svetu. Vakcina se zasniva na proučenoj i proverenoj platformi humanih adenovirusnih vektora, čije su važne prednosti bezbednost, efikasnost i nepostojanje dugoročnih neželjenih efekata.

Pročitajte još:

Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala