Čović: Zvezda uvek najavljuje zemljotres

© Foto : Youtube/ 11specialist11Predsednik KK Crvena zvezda dr Nebojša Čović
Predsednik KK Crvena zvezda dr Nebojša Čović  - Sputnik Srbija
Pratite nas
Nebojša Čović, prvi čovek Crvene zvezde, govorio je o očekivanjima u nastavku i dešavanjima iz prethodnog dela sezone.

Zvezda je pre nekoliko dana napravila veoma bitan potez smenivši Sašu Obradovića, kojeg je zamenio Dejan Radonjić.

Šok terapija nije pomogla crveno-belima, koji su izgubili meč protiv Igokee sa 20 razlike.

„Zvezda uvek najavljuje zemljotres. Svako ima pravo da opisuje, Zvezda je izgubila sa velikim rezultatom, bilo je to neočkivano i za mene, mislio sam da ćemo sa Sašom biti tri godine ali to se dogodilo, videli ste stanje ekipe i to je rezultat sinoćne loše igre i neuobičajenog rezultata. Olakšavajuće je što su Klipersi izgubili 51 razlike. Žao mi je što je moralo da dođe do toga. Radonjić je proveren trener i idemo dalje“, rekao je Čović za televiziju „Prva“.

Radonjić je prethodno dobio otkaz u Bajern, pa je odlučio da mu prvi naredni posao bude povratak na Mali Kalemegdan.

„Zvao sam Dejana na razgovor, pričali smo sat i po dva, sutradan je razmislio i dobili smo potvrdu da hoće da se vrati i da zajednički nastavimo sezonu. Nemamo publiku sponzore, nemamo mnogo čega, ne kukam ali tako je, ne odustajemo od ciljeva. Mi smo na polusezoni, imamo još 16 kola u EL i 12 u ABA, sve to mora da stane na osnovne ciljeve, osvajanje domaćih titula i pokušaj da u Evroligi uradimo što više“.

​Da li nas čekaju promene u Zvezdi?

Zoran Moka Slavnić - Sputnik Srbija
Moka Slavnić za Sputnjik: Zvezda nastavlja da briše svoju decu kao gumicom

„Mi smo do sada iskoristili 18 od 20 igrača, tu se kriju određene promene, naravno trener i stručni štab određuju ko će doći, a naše je da to sprovedemo u delo u skladu sa mogućnostima. Početkom sezon Zvezda je bila ko mašina i onda smo pali doalskom ročestija i Brajanta, a sada je i Saša otišao. Oni se nisu uklopili u tim, nije bilo hemije, a i teško je igrati Evroligu i ABA ligu u ovom tempu, iako je to Zvezda godinama radila. I imamo neprijateljski pristup u regionu kada je Crvena zvezda u pitanju i kada su prisutne određene 'udruge'. Celo leto smo se bavili nevažnim stvarima, glupostima, sada ABA nema usvojene propozicije, proces s enastavlja, znamo ko je suvlasnik, ali je vreme izgubljeno i čekamo presudu. Dobro analiziramo sve kao i kriterijume suđenja“.

O primedbama, pak, nije želeo konkretnije.

„Ja sam rekao - dobro analiziramo. Nismo ni igrali najbolje, a u sport se svašta uvuklo. Nisam fudbalski čovek, tamo je tek svašta, pa sad nećemo o tome...“.

Tabela Evrolige kaže da je Zvezda u donjem delu gde su takođe i Efes i Fenerbahče...

Predsednik KK Crvena zvezda dr Nebojša Čović  - Sputnik Srbija
Čović je još jednom izvukao „keca iz rukava“

„Nije kasno za Top 8, razlika je 2-3 pobede i ukoliko se stabilizujemo, serija nas vraća. Nema navijača, sada kada dođu protivnici u Beograd ne izgleda to isto kada su tu bili navijači, ambijent... ne mislim da je kasno – možemo da uspemo u onome što je zacrtano“.

Stranci u srpskoj košarci su sve češća tema, kao i, prema mišljenju mnogih, sve veći problem.

„Jako je teško stvarati igrače i igrati Evroligu... Cene domaćih igrača su znatno skočile, mi smo hteli da dovedemo neke, ali to nije bilo u skladu sa našim budžetima. Zabrinut sam za bdućnost naše košarke, pa i naša reprezentacija je izgubila od Švajcarske. Mi nemamo zaštitu, deca od 12 godina odlaze, letos sam pričao o tome i kako to rade Real i Barsa kada dovlače mlade igrače. Puno dece odlazi i tu moramo da potražimo zaštitu, više nas niko ni ne štiti“, zaključio je Čović.

Radonjićev prvi rez – Amerikanac otišao iz Zvezde

Debakl Zvezde na debiju Radonjića!

Pavlović: Košarka mi izgleda užasno /video/

Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala