Kreće nova era Dejana Radonjića – prostora za neuspeh gotovo da nema

© Foto : KK Crvena zvezdaDejan Radonjić i košarkaši Crvene zvezde
Dejan Radonjić i košarkaši Crvene zvezde - Sputnik Srbija
Pratite nas
Košarkaše Crvene zvezde u subotu u 17 časova očekuje duel sa Igokeom na kom će Dejan Radonjić prvi put voditi klub u drugom mandatu.

Radonjić je ovih dana preuzeo kormilo kluba od Saše Obradovića i prvi ispit biće mu u Laktašima protiv odličnog tima Igokee.

Crnogorski stručnjak sešće na vruću klupu kluba sa Malog Kalemegdana, a slično je bilo i u prvom mandatu kada je nasledio Vladu Vukoičića.

Pre više od sedam i po godina Radonjić je došao u Zvezdu i prva utakmica bila mu je u Valjevu protiv Metalca u Superligi Srbije.

U tom trenutku najgori tim srpskog košarkaškog takmičenja trebalo je da bude lak plen za crveno-bele, ali u punoj Hali sportova domaćin je uspeo da priredi veliko iznenađenje i nanese poraz Radonjiću na debiju.

Zvezda se nalazila u krizi rezultata, zato je uostalom i smenjen Vukoičić, i popularni Dejo bio je u pravu kada je posle meča rekao da stvari ne mogu preko noći da se reše.

„Metalac nas je zasluženo pobedio. Nisam mogao ništa da uradim za ovih par dana, iz krize se ne izlazi preko noći. Preostaje nam rad, rad i samo rad“, kazao je Radonjić.

Ovoga puta novi-stari trener Crvene zvezde nalazi se u sličnoj, a opet i drugačijoj situaciji. Zvezda je pre sedam i po godina krenula u uspon do vrha, a sada se već godinama nalazi na tom mestu – tronu.

Jedino što je isto je to što se klub nalazi u krizi rezultata i tu bi mogla da se primeni izjava Radonjića posle poraza od Metalca: „Iz krize se ne izlazi preko noći“.

Pred crveno-belima je dugačak put, Radonjiću će sigurno biti potrebno vremena, s tim što ovoga puta neće imati lufta kao 2013. godine. Tada su se porazi trpeli, neuspesi praštali, a sada za tako nešto neće biti mnogo prostora.

To se uostalom videlo u slučaju Saše Obradovića koji je otišao iz kluba baš zbog toga nemanja prostora na neuspeh.

Razlog za to su mnogo veća ulaganja u odnosu 2013, samim tim i skuplji tim, kao i godine uspeha iza Zvezde. Pre sedam i po godina crveno-beli nisu dugo znali šta je titula ili neki veliki trofej, a to se u eri Dejana Radonjića promenilo.

Prvi izazov za crnogorskog stručnjaka u novom mandatu je Igokea – ekipa Dragana Bajića koja posle deset odigranih utakmica ima skor od osam pobeda i dva poraza.

„Očekuje nas zahtevna utakmica protiv odličnog rivala, koji je svojim dosadašnjim igrama pokazao da može svakoga da pobedi u ABA ligi i da se nada visokom plasmanu u regionalnom takmičenju. Njihov skor i pozicija na tabeli nisu slučajnost, što govore i nastupi u FIBA Ligi Šampiona“, rekao je Radonjić za klupski sajt.

Igosi nošeni Klemonsom i Volerom, plus dobrim Jovanovićem, Karmajklom, Potom i Atićem, biće težak rival crveno-belima, ali opet – sve osim pobede kluba sa Malog Kalemegdana biće iznenađenje.

Utakmica između Igokee i Crvene zvezde igra se u nedelju od 17 časova.

Bjelica odličan u novoj pobedi Sakramento Kingsa /video/

Bogdanović nikako da pronađe ritam, neslavan debi Pokuševskog /video/

Jokić kritikovao sebe: Moja statistika? Šta ona oslikava? /video/

Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala