„El Loko“ opravdao nadimak – govor od 40 minuta i udar na medije

© REUTERS / NICK POTTSMarselo Bijelsa, Lids
Marselo Bijelsa, Lids - Sputnik Srbija
Pratite nas
Marselo Bjelsa, menadžer Lidsa kom je nadimak Ludak, u svom stilu je održao konferenciju za medije pred meč sa Barnlijem.

Kontroverzni Argentinac bio je veoma ljut na medije zbog pisanja o njegovom timu posle poraza od Mančester junajteda rezultatom 6:2.

Bjelsa je na konferenciju za medije došao naoružan sa svim kritičkim člancima na račun njegovog tima zbog poraza od Junajteda.

„Ne brinem se previše o tome šta mediji misle. Uvek slušam, čitam i pokušavam da iz onog što je napisano izvučem najbolju moguću poruku. Ono što me brine je to što je napisano utiče na javnost i smanjuje mogućnost te javnosti da razume stvari“, rekao je Bjelsa.

„Takođe, oni pokušavaju da destabilizuju tim predlažući igračima da stil treba da se menja. Naravno, to se dešava kada nema rezultata. Nije važno što je u prethodnoj utakmici mišljenje tih medija bilo potpuno drugačije“, naveo je on.

Posle toga usledilo je šou Argentinca koji je čak 40 minuta analizirao duel sa Barnlijem odgovarajući na jedno pitanje.

Bjelsa je saglasan da ekipa mora da igra bolje, ali je i dodao da kritičari nisu uzeli u obzir prave razloge.

„To nije nešto novo za medije, novinari mogu samo da analiziraju rezultate. Kada ima problema, ono što radite je da pokušavate da još više oslabite one koji se suočavaju sa nedaćama ili da ismevate stil igre tim“.

Marselo Bjelsa - Sputnik Srbija
„Ludak“ je dobio šesticu, prvi put od 1992. godine

Konačan ishod meča sa „Crvenim đavolima“ bio je zaista loš, ali to nije bilo prvi put da tim Bjelse primi šest golova.

Prethodni put njegov tim je demoliran 1992. godine u Kopa Libertadoresu, kada je vodeći Njuels Old Bojse izgubio od San Lorenca – 6:0.

Bjelsa je jedan od najspecifičnijih ljudi u svetu fudbalu, među navijačima Lidsa je već legenda kluba, a sličan status ima i u Argentini i Čileu.

Ipak, Lids je posle furioznog starta sezone ušao u lošu seriju rezultata i trenutno se nalaze na 15. mestu sa 17 bodova.

U poslednja četiri meča imaju tri poraza i protiv Barnlija u nedelje pokušaće da prekinu slab niz. Utakmica se igra u 13 časova na stadionu Elan Roud.

„Ludak“ je dobio šesticu, prvi put od 1992. godine

Španac srpskog porekla na korak do fudbalske istorije

Odlazak najveće legende virtuelnog fudbala – umro Maksim Cigalko

Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala