„Ludak“ je dobio šesticu, prvi put od 1992. godine

© AP Photo / Nick PottsMarselo Bjelsa
Marselo Bjelsa - Sputnik Srbija
Pratite nas
Mančester junajted  pobedio je povratnika u Premijer ligu - Lids u 14. kolu Premijer lige rezultatom 6:2 (4:1), što je drugi put u karijeri Marsela Bjelse, čiji je nadimak „El Loko“, odnosno „Ludak“, da primi toliko golova na jednom meču.

Proveo se Lids ko „bos po trnju“ na „Teatru snova“, koji je za njih postao „Teatar košmara“ nakon što je Škot Skot Mektomini u drugom i trećem minutu tresao njihovu mrežu.

Već tada se mogao naslutiti potop Bjelsinih učenika i kluba koji je u tri navrata bio prvak Engleske, dok je u sezoni 1974/75. bio akter finala Kupa evropskih šampiona.

Do kraja prvog poluvremena su još Bruno Fernandeš i Lindelof postigli po gol, dok je Kuper u 41. minutu matirao Davida de Heu.

Ipak, do kraja susreta Džejms i Fernandeš su napunili mrežu Lidsa do vrha, a za konačnih 6:2 postarao se Dalas.

​To nije prvi put da tim temperamentnog argentinskog stručnjaka primi šest golova za 90 minuta.

Prethodni put Bjelsin tim je demoliran 1992. godine u Kopa Libertadoresu, kada je vodeći Njuels Old Bojse izgubio od San Lorenca – 6:0.

Bio je to prvi put da je Marselo Bjelsa potučen do nogu, a na naredni se čekalo čak 28 godina.

Marsela Bjelsu možete da volite ili mrzite, ali nikako ne možete da budete ravnodušni prema njemu i onom što radi i kako radi.

Bio je selektor Argentine od 1998. do 2004. godine i na Svetskom prvenstvu u Japanu i Koreji gdu su „gaučosi“ neočekivano već u grupnoj fazi okončali takmičenje.

Posle toga je predvodio Argentinu na Olimpijskim igrama 2004. godine u Atini do zlata, da bi nakon toga podneo ostavku. Ali, to je jednostavno Bjelsa...

Dušan Vlahović - Sputnik Srbija
Italija se ponovo plaši „levice“ iz Srbije

Sa velikim uspehom je vodio Atletik Bilbao, bio je još i na klupi Marselja, ali je posebna priča ono što je uradio u Laciju, gde je posle svega dva dana provedena kao trener Rimljana, odlučio da napusti posao.

Za jedne je genije, za druge prevarant. Jasno je da ga navijači Lidsa dižu u nebesa, s obzirom na to da ih je posle punih i sušnih godina vratio u Premijer ligu, pa sada ima kredit veliki kao „Big Ben“.

Ipak, svaki kredit se da potrošiti, pa bi i Bjelsina slava mogla da izbledi u slučaju  da ekipa nastavi da posrće u engleskom elitnom fudbalskom društvu. Već ima i onih koji bi mu rado videli leđa i to ne kriju.

​Ono što je sigurno jeste da Lids pod Bjelsinom komandom neće odustati od stila igre kakav je demonstrirao na „Old Trafordu“, gde je primio šest golova.

Kolo pre toga Lids je kao domaćin, u još jednom ludom i golovima „začinjenom“ meču, slavio protiv Njukasla 5:2.

„Iskoristili su naše pogrešno dodavanje kada smo hteli da kreiramo napad i kaznili su nas brzim golom. Tako su nam i tokom meča stvorili najveći broj prilika. Ukoliko je protivnički tim u stanju da nametne svoj stil igre, to znači da je menadžer bio u mogućnosti da neutrališe igru rivala. Ispravićemo stvari, ali nećemo odstupiti od načina na koji igramo. Kada izgubimo odmah se povede pitanje o stilu igre, a kada pobeđujemo onda smo pohvaljeni zbog toga. To je jednostavno nešto što moramo da uzmemo u obzir“, poručio je menadžer Lidsa Marselo Bjelsa.

Lids je trenutno na 14. mestu u Premijer ligi sa 17 bodova, sedam iznad zone ispadanja. Naredni meč igraju protiv Barnlija u nedelju na svom terenu.

► Srbin i Šalke proživljavaju horor, skoro godinu dana bez pobede

► „Maradona je umro od neke vrste samoubistva“

Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala