Debakl Zvezde na debiju Radonjića!

© Foto : Foto: ABA liga/KK Crvena zvezdaDetalj sa utakmice Igokea – Crvena zvezda
Detalj sa utakmice Igokea – Crvena zvezda - Sputnik Srbija
Pratite nas
Crvena zvezda je doživela debakl u prvoj utakmici od povratka Dejana Radonjića na mesto šefa stručnog štaba.

Radonjić se u Zvezdu vratio posle tri i po godine zamenivši Sašu Obradovića i debitovao protiv Igokee porazom od 85:65, u 12. kolu ABA lige.

Crnogorski stručnjak je u Laktaše sa svojim novim izabranicima otputovao samo par dana nakon angažmana, pa za to vreme nije uspeo da promeni ništa što prethodno nije valjalo.

Tim iz Republike Srpske je sada prestigao Zvezdu na tabeli iako ima devet pobeda i dva poraza, isto koliko i crveno-beli. Obe ekipe se trenutno nalaze u plej-of zoni.

Igokea je pokazala da se nije uplašila rivala sa velikim imenom već na startu, pošto je sredinom prve deonice napravila seriju od 14:0.

Volden je ugasio požar trojkom, ali ni on, ni njegovi saigrači nisu mogli ništa da pogode, pa su u nekoliko navrata uspeli da promaše ceo koš šutem za tri poena.

Pored napada veliki problem bila je i odbrana. Iako je Igokea igrala sjajno i motivisano, defanzivni aspekt igre šampiona regiona bio je zabrinjavajući.

Na poluvremenu je bilo ogromnih +22 za Igokeu.

​Igra crveno-belih nije bila bolja ni u nastavku, ni što se odbrane, a ni što se napada tiče, pa je tako tim iz Laktaša početkom četvrte deonice došao i do maksimalnih 33 poena razlike.

Zvezda je uspela da na kraju napravi seriju i ublaži poraz, ali se na kraju ipak pisao – debakl.

Kori Volden i Ognjen Dobrić su imali po deset poena, devet je ubacio Dejan Davidovac, jedan više od Džonija O'Brajanta dok je Ognjen Kuzmić bio blizu dabl-dabla sa sedam poena i deset skokova.

Na drugoj strani istakli su se Džeki Karmajkl sa 14, Entoni Klemons sa 13, Darko Talić sa 11 i Edin Atić sa deset poena.

Radonjić će priliku za popravni imati 30. decembra na domaćem parketu protiv Panatinaikosa u Evroligi, dok će zatim, tri dana kasnije, dočekati Zadar u ABA ligi.

Plasman obezedio SofaScore LiveScore

Čović je još jednom izvukao „keca iz rukava“

Radonjićev prvi rez – Amerikanac otišao iz Zvezde

Partizan ostao bez plejmejkera

Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala