Čović je još jednom izvukao „keca iz rukava“

© Foto : Youtube/ 11specialist11Predsednik KK Crvena zvezda dr Nebojša Čović
Predsednik KK Crvena zvezda dr Nebojša Čović  - Sputnik Srbija
Pratite nas
Nebojša Čović, predsednik Košarkaškog kluba Crvena zvezda, ponovo je pronašao „keca u rukavu“ i uspeo da umiri nemirne duhove koji se javljaju oko kluba, po pravilu, u momentima kada u ekipi ne vlada najbolja atmosfera.

Od odlaska Dejana Radonjića Zvezda nije uspela da pronađe pravog trenera, menjali su se Dušan Alimpijević, Milan Tomić, Dušan Šakota, te Milenko Topić i Andrija Gavrilović kao privremena rešenja.

Srpski košarkaški trener Saša Obradović - Sputnik Srbija
Kako je pukla ljubav između Zvezde i Obradovića

I niko nije uspeo da uradi ono što je crnogorski stručnjak učinio za četiri godine provedene u klubu sa Malog Kalemegdana.

Radonjić je osvojio tri titule u ABA ligi, tri trofeja u srpskom šampionatu, tri Kupa Radivoja Koraća i sa epitetom jednog od najboljih trenera Evrolige otišao u Bajern.

Njegov rastanak sa Zvezdom nije protekao u najmirnijem tonu, naprotiv, ali je izgleda sve što se dešavalo ostalo iza, u sada već dalekoj prošlosti.

Zvezdin eksperiment sa Sašom Obradovićem, igračkom legendom kluba, nije urodio plodom, nekadašnji reprezentativac nije uspeo da ostvari kvalitetnu vezu sa igračima, niti da opravda očekivanja, pa je rastanak bio neminovan.

I, pravo sa velikog odmora posle odlaska iz Bajerna, Radonjić se vratio u klub, čime je predsednik kluba Čović uspeo da donese instant stabilnost pošto je jasno kako funkcioniše Crnogorac i da je kod njega autoritet nešto što postoji kao vrhunska vrlina.

Imaće težak posao crnogorski stručnjak, imao je i ranije, ali je sasvim jasno da će on uspeti da pronađe „žicu“ timu i da do maksimuma iskoristi evidentan potencijal.

​Okruženje mu je poznato, atmosfera takođe, okolnosti i te kako, a i odnosi u klubu, gde će izvesno imati odrešene ruke i puno poverenje, kao i zaštitu od „spoljnih faktora“, kakvi god oni bili.

To ranije nije bilo tako...

„Zvezda jeste specifična i sada najbolje znam koliko je to kompleksno, ali sve i da mi je potrebno dosta vremena da prepoznam neke situacije, ima i stvari za koje ne bih mogao da kažem da su mi jasne. I onda, kroz sve te situacije, radeći naporno uz jednu veliku ljubav, došlo je do odličnih rezultata“, rekao je svojevremeno Radonjić.

Povratak je, kako je i sam rekao početkom godine, bio „realan“.

„Mislim da je sasvim realno da jednog dana opet budemo zajedno“, rekao je Radonjić.

Sigurno je da nije očekivao ovoliko rano, ali je takođe sigurno i da se neće libiti da se prihvati teškog posla i uradi najbolje za svoj tim, u pokušaju da ponovi rezultate iz prvog mandata i vrati poverenje navijača u klub.

​► Obradović na oproštaju od Zvezde: A samo sam želeo delić atmosfere /video/

► Dejan Radonjić se vratio u Zvezdu!

► Moka Slavnić za Sputnjik: Zvezda nastavlja da briše svoju decu kao gumicom

Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala