Virus „iscureo“ u britanskoj laboratoriji koja je otkrila opasni soj korone

CC0 / Pixabay / Vakcina
Vakcina - Sputnik Srbija
Pratite nas
Virus korona „iscureo“ je u britanskoj laboratoriji koja je prva otkrila novi, visokozarazni soj korone. Najveća laboratorija u Velikoj Britaniji u kojoj se radi na desetine hiljada testova na koronu, postala je novo žarište.

Britanski mediji tvrde da se laboratorija pretvorila u žarište nakon što zaposleni nisu ispoštovali bezbednosne procedure, objavili su britanski mediji, a prenosi Tanjug.

Sa druge strane, iz ministarstva zdravlja i socijalne nege su demantovali da nisu ispoštovane bezbednosne mere.

Haos zbog novog soja korone, Britanci nepoželjni, „mutirani virus već se širi svetom“ /video, foto/

Tri od četiri naučna tima iz laboratorije u Milton Kinsu je zaraženo virusom korona.

Upravo je ova laboratorija bila prva koja je otkrila novi, visokozarazni soj mutiranog kovida 19 još u septembru, prema informacijama Javnog zdravlja Engleske.

Administrativci i osoblje iz skladišta su takođe prijavili slučajeve, pa je 20 od 70 članova tima izolovano, rekao je zaposleni u laboratoriji koji je insistirao na anonimnosti.

Žarište virusa korona preti da zaustavi rad laboratorije, sa sve većim zahtevima za testiranje, koji prelaze i 70.000 dnevno PCR testova.

U utorak je obrađeno 47.000 testova, dodao je anonimni član laboratorije, koji je rekao za Skaj njuz da „nema šanse da ovim tempom možemo da obradimo 70.000 testova".

Novi laboranti se odsad testiraju kada dođu u laboratoriju i sede u kantini dok čekaju rezultate, dodao je izvor, a osoblje trenutno radi smene od po 12 sati tokom novogodišnjih praznika, kako bi ispunili brojne zahteve za testiranje.

Pročitajte još:

 

 

Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala