Partizanu je desni bek misaona imenica, legendarni Milivoje za Sputnjik otkrio rešenje

© AFP 2023 / BORIS HORVATBivši fudbaler Partizana Milivoje Ćirković
Bivši fudbaler Partizana Milivoje Ćirković - Sputnik Srbija
Pratite nas
Partizan muku muči s bekovima, posebno s desnim, pa zato ne čudi što je trener Aleksandar Stanojević na konferenciji po završetku prvog dela sezone poručio da crno-beli traže napadača i desnog spoljnjeg igrača.

Sav teret pao je na povratnika Aleksandra Miljkovića koji defanzivno završava posao, ali mu nedostaju upotrebljivi centaršutevi koje bi napadači pretvarali u golove. Konkurencija mu je Dragan Bojat, ali mu treba vremena jer je mlad.

Momentalno je u javnosti počelo da se licitira imenima, a trenutno su dva u centru pažnje. Interesantno je da su i Marko Živković iz Voždovca i Nikola Aksentijević, koji trenutno brani boje Radničkog iz Niša, prošli čuvenu Partizanovu školu, pa ostaje da se vidi da li će neko od njih krenuti ponovo put Humske i obući crno-beli dres.

Za sve one koji vole, prate Partizan i srpski fudbal, prva pomisao na desnog beka nesumnjivo je Milivoje Ćirković, čovek koji je golom iz penala uveo klub u Ligu šampiona, one čuvene 2003. godine, posle penal ruleta sa Njukaslom na „Sent Džejms parku“.

Legendarni Ćirković je za Sputnjik pričao o poziciji desnog beka, koja je misaona imenica za Partizan još od njegovog odlaska u penziju 2010. godine.

„Da ne budem prepotentan, jesam se ja 10 godina zadržao u klubu, ali nisam bio savršen. Znate i sami da me je pratila ta priča da imam slabiji centaršut, ali sam se pojavljivao u završnici po 20-30 puta. Činjenica je da to nedostaje Partizanu. Ne samo na mestu desnog beka, ista je priča i sa levim bekom, samo što se po toj strani manje napada, a i levacima je nekako lakše“, počinje razgovor Ćirković, koji je trenutno član skupštine Fudbalskog saveza Srbije.

Bivši defanzivac i reprezentativac Srbije i Crne Gore odlično zna kakav profil tog spoljnog fudbalera treba vicešampionu Srbije.

„Specifično je da klub u poslednje vreme nema brzog beka. E, takav nam fali. Brz i prodoran, da se pojaljuje. Miljković obavlja korektan posao, ima on svojih kvaliteta, samo što nedostaju njegovi centaršutevi, nekako više ulazi u sredinu, a manje probija. Partizan u Superligi u 90 odsto slučajeva napada, i zato mu treba brz i ofanzivan bek. Uprava i klub moraju takvog da potraže, pola utakmica nismo pobeđivali u prethodnim godinama jer nam je nedostajao takav bek. Video sam da se priča o Živkoviću, koji je naše dete, kao i Aksentijeviću, ali koliko sam čuo, on je već odbio jer ne želi da bude alternativa“, objašnjava Milivoje.

Revizorska kuća „Vaskons JVP  saopštila je da ukupan dug FK Partizan zaključno sa 31. decembrom 2014. godine iznosi 14.873.000 evra. - Sputnik Srbija
Partizan po uzoru na stari Rim formira Senat

Na konkretno pitanje da li Partizan, koji ima devet bodova manje od Crvene zvezde, može do titule, ili će i rekordni četvrti put ona završiti u rukama Crvene zvezde, Ćirković je odgovorio:

„Nažalost, Zvezda ima veliku prednost, devet bodova je mnogo i teško je očekivati da će Partizan da pobedi sve utakmice do kraja, a da će Zvezda da izgubi derbi i još dve utakmice. Malo je nerealno. Treba se svakako truditi, daj bože da se stvari preokrenu. Ponavljam, teško je“, završio je razgovor za Sputnjik Milivoje Ćirković.

► Mesi je mislio da nikada neće uspeti, a sada mu i Pele zavidi

► Sukob Srba u Izraelu – bivši napadač Zvezde trpeo uvrede tokom meča

► PSŽ uručio otkaz Tuhelu posle 4:0 – poznat naslednik

Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala