Da li je ovo kraj Luke Jovića u Realu? Zidan ga ignorisao na rođendan

© AP Photo / Paul White Luka Jović
 Luka Jović  - Sputnik Srbija
Pratite nas
Izgleda da je došlo do kraja. Nema dalje! Luka Jović i Real Madrid su, po svemu sudeći, ispričana priča. Potvrda je stigla na Srbinov 23. rođendan – 23. decembra, kada je kraljevski klub pobedio Granadu na svom terenu (2:0), a trener Zinedin Zidan nije Joviću dao ni minut da provede u igri.

Luki Joviću nikako se ne da da zablista u najvećem klubu na svetu – Real Madridu.

Nakon što je u dresu Srbije u novembarskim mečevima postigao čak tri gola i upisao asistenciju, stigao je u Madrid i bio je pozitivan na koronavirus.

Maler. I to samo jedan u nizu kada je on u pitanju i njegov boravak na Pirinejima. Ali, nakon što se Luka oporavio Zinedin Zidan nikako da mu pruži bar još jednu šansu da dokaže da li zaslužuje da nosi čuveni beli dres.

Jović je 3. decembra bio negativan na koronu, a već osmog je stigao da se povredi, pa je njegov povratak na teren odložen zbog upale abduktora kod koje je uobičajen perid oporavka tri do šest nedelja.

Srpski reprezentativac se konačno 20. decembra našao u protokolu za utakmicu sa Eibarom, koju je Real u gostima rešio u svoju korist rezultatom 3:1, ali je Zidan procenio da mu ne treba Jović.

Mnogi su se u prvi mah ponadali da Luka verovatno nije potpuno spreman za najveće napore, ali se to ne odnosi na utakmicu sa Granadom (2:0) koju je Real odigrao u sredu, 23. decembra i to na Jovićev 23. rođendan.

​Bila je to idealna prilika da mu francuski stručnjan pruži, verovatno poslednju šansu, uzimajući u obzir naporan rad na treninzima i to s kakvom lakoćom trese mreže, samo što se to nije dogodilo.

Takav tužan epilog samo je potvrda da je Jović na izlaznim vratima „Santijago Bernabeua“ i da će po svemu sudeći već od januara braniti boje Milana.

Prema uglednom italijanskom novinaru Tankredu Palmeriju to bi trebalo da se dogodi naredni dana.

Navodno i Jovićev agent Fali Ramadani boravi u Milanu gde pokušava da postigne dogovor s roso-nerima, ali je Real počeo da zateže i naišlo se već na startu pregovora na kamen spoticanja.

Španci su pristali da pošalju na pozajmicu u Milan nekadašnju gol-mašinu, koja je sada opasno zaribala jer ove sezone na pet utakmica u svim takmičenjima za Real nije postigla gol, ali zahtevaju od njih da otkupe Jovića na leto.

Navijači vatrenim spektaklom poslali Milan sa vrha u novu godinu! /video/

S druge strane, roso-neri ne žele takav dogovor. Hoće Luku prvo da vide na delu, pa tek onda može da se sedne ponovo za sto i da komppletan ugovor bude otkupljen.

Indisponiranom Joviću, koji je u Primeri na četiri od 15 mečeva ove sezone upisao svega 149 minuta, očekivano je strmoglavo pala tržišna vrednost, i to sa 60 na 22 miliona evra, pa je Milan u dobroj situaciji da za daleko manji novac može da uzme 23-godišnjeg napadača, koji bi i te kako mogao da blesne na „Đuzepe Meaci“.

U slučaju da padne dogovor i da nekadašnji napadač Ajntrahta i Crvene zvezde pređe u Milan u januaru, to bi automatski značilo da bi se Luka vratio na „Marakanu“, gde će šampion Srbije u šesnaestini finala Lige Evrope odmeriti snage s roso-nerima u februaru.

► Partizanu je desni bek misaona imenica, legendarni Milivoje za Sputnjik otkrio rešenje

Mesi je mislio da nikada neće uspeti, a sada mu i Pele zavidi

► PSŽ uručio otkaz Tuhelu posle 4:0 – poznat naslednik

Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala