Navijači vatrenim spektaklom poslali Milan sa vrha u novu godinu! /video/

Pratite nas
Fudbaleri Milana pobedom protiv Lacija osigurali su prvo mesto na kraju 2020. godine i navijači ovog kluba znali su to kako da proslave.

Iza „rosonera“ nalazi se teška decenija u kojoj su više vremena proveli boreći se za plasman u četiri najbolja tima, nego za Skudeto.

Da se nešto menja na bolje moglo se naslutiti na kraju prošle i početkom ove sezone.

Ekipa Stefana Piolija nalazi se na prvom mestu sa 34 osvojena boda, jednim više od gradskog rivala Intera i čak deset od aktuelnog šampiona Juventusa.

U Italiji sada sledi devetodnevna pauza, sezona se nastavlja tek 3. januara 2021. što znači da će Milan godinu dočekati kao prvoplasirana ekipa. Navijači su to znali kako da proslave na ulicama grada.

Poslednja tri boda osvojili su u duelu protiv pomenutog Lacija. Na San Siru viđena je fantastična utakmica koja je rešena u nadoknadi vremena.

Milan je odlično otvorio utakmicu i već posle sedamnaest minuta igre rezultat na semaforu bio je 2:0. Prvo je pogodio Rebić, a potom i Čalhanoglu.

Gosti iz Rima uspeli su da preko Luisa Alberta smanje do poluvremena, te su „rosoneri“ imali gol prednosti na petnaestominutnoj pauzi.

U nastavku duela Lacio je igrao bolje, bio je konkretniji i u 59. minutu stigao je do izjednačenja. Sergej Milinković-Savić poslao je odličnu loptu ka Imobileu koji je levom nogom poslao loptu u mrežu.

Do kraja duela fudbaler Milana Ante Rebić imao je šansu da dovede ekipu u vođstvo, ali je u dva navrata bio neprecizan. Činilo se da će timovi podeliti bodove, a da tako ne bude pobrinuo se Teo Hernandez.

Levi bek Milana odlično je skočio posle ubačene lopte iz kornera i glavom savladao Reinu. Usledilo je veliko slavlje i domaći tim je odneo sva tri boda.

Da se lepši dani vraćaju u grad na severu Italije najavio je Zlatan Ibrahimović, a ekipa sada i bez njega beleži dobre rezultate. Ibrahimović je povređen i nije igrao više od mesec dana, i uprkos tome ekipa ima skor od šest pobeda i tri remija u svim takmičenjima.

„Šampion poput Ibrahimovića uvek nedostaje, jasno je da smo jači sa njim kada je na terenu. Činjenica je da je Lacio držao posed nakon što smo poveli je moja greška. Trebalo je da budemo agresivniji. Pobeđujemo utakmice jer imamo jake fudbalere, ne bih ih menjao ni za šta“, rekao je Stefano Pioli posle meča.

Poslednju titulu Milan je osvojio 2011. godine, nakon toga usledio je sušni period, jedan od najtežih perioda u klubu i malo je reći da su navijači željni uspeha.

Skudeto je prioritet, ali „rosoneri“ će pokušati da i na evropskoj sceni naprave dobar rezultat. Prva prepreka u nokaut fazi Lige Evrope im je upravo Crvena zvezda.

Šampion Srbije nije imao sreće na žrebu, međutim, ovo će biti sjajna šansa da se odmeri snaga sa, ove sezone, najboljom ekipom u Italiji. Dvomeč između srpskog i italijanskog predstavnika igra se sredinom februara.

Do tog trenutka ima još vremena, crveno-bele očekuju zimske pripreme tokom januara i početkom februara, dok će Milan pokušati da održi formu utakmicama u Seriji A.

Plasman obezedio SofaScore LiveScore

​► Vlahović za Sputnjik otkrio zašto nije uzeo Ronaldov dres /foto/

​► Piksi ima prepreke, Paunović i Milojević su „odbili“, a Lalatović?

​► Maradonina ćerka žestoko reagovala posle objavljivanja nalaza obdukcije

Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala