Piksi ima prepreke, Paunović i Milojević su „odbili“, a Lalatović?

© Sputnik / Aleksandr Vilьf / Uđi u bazu fotografijaNenad Lalatović
Nenad Lalatović - Sputnik Srbija
Pratite nas
Fudbalska reprezentacija Srbije iza sebe ima katastrofalnu godinu, koju bi najradije precrtala, u kojoj joj je ispred nosa izmakao plasman na Evropsko prvenstvo posle 20 godina. Direktan krivac za to su Škoti, koji su eliminisali „orlove“ u finalu baraža odigranog na stadionu „Rajko Mitić“, posle čega je ceh platio samo selektor Ljubiša Tumbaković.

Otkako je iskusni strunjak smenjen 14. decembra, iz Fudbalskog saveza Srbije niko se ne oglašava po pitanju njegovog naslednika. Dani prolaze, uskoro će kraj godine, kvalifikacije za Svetsko prvenstvo u Kataru 2022. godine kucaju na vrata, a lista potencijalnih kandidata je sve duža.

​I dalje za glavnog kandidata slovi legendarni Dragan Stojković Piksi, licitira se u medijima još sa Savom Miloševićem, Veljkom Paunovićem, Vladanom Milojevićem, Slavišom Jokanovićem, a novo ime je Nenad Lalatović.

Nakon što je imao fantastičnu polusezonu sa Vojvodinom, gde je uz nagomilane probleme i igrače koji nisu primali mesecima platu, zauzeo treće mesto iza Crvene zvezde i Partizana, sa 42 boda uz učinak 13-3-3, Lala je pokazao da je kadar i za nešto više od vođenja kluba.

Sam Lalatović je po završetku polusezone na konferenciji poručio da ne može da obeća da će i dogodine ostati na klupi novosadske „stare dame“.

„Ne mogu ništa od obećam, naravno. Nikada ne znate šta će biti sutra. Rekao sam da jednog dana kada odem iz Vojvodine, kada će to biti ne znam, mnogi juriti da obore rekord Nenada Lalatovića, što mi je izuzetno drago. Iako su me mnogi često osporavali, iako nisam ljubitelj mnogih, bitno mi je da sam ljubimac mojih igrača, kao što su oni moji ljubimci. Drugi me ne zanimaju. Beležim dobre rezultate, pobeđujem, sa Vojvodinom sam osvojio Kup Srbije, najbolji sam trener u istorji Vojvodine po broju pobeda, doneo sam trofej u Novi Sad, tačnije doneli su ga moji igrači“, rekao je Lalatović.

Mnogi su taj njegov govor okarakterisali i protumačili kao oproštajni od Vojvodine, ali se Lalatović nije oglašavao.

Miloš Veljković - Sputnik Srbija
Veljković za Sputnjik: Verder ne gubi kad ja igram, sa Srbijom hoću na Mundijal

Počelo je s licitiranjem novih klubova, prvo se pisalo o Borcu iz Banjaluke, sada je aktuelna saudijska Al Vahda, ali je po fudbalksim krugovima počela da cirkuliše priča da je i Lalatović jedan od kandidata za selektora Srbije, a ne treba zaboraviti da on malo-malo pa pohvali predsednika Srbije Aleksandra Vučića, od kojeg javno traži pomoć za plate svojih fudbalera.

Sputnjik je pokušao da stupi u kontakt sa perspektivnim stručnjakom koji je preporodio Vojvodinu, ali je on bio nedostupan za komentar.

Inače, Lalatović je juče proslavio 43. rođendan, pa je velika verovatnoća da je iskoristio odlazak na pauzu da uzme odmor i „napuni baterije“, dobro razmisli o svemu i donese najbolju moguću odluku za godinu koja dolazi.

​Godišnja skupština Fudbalskog saveza Srbije trebalo je, kao i uvek, da bude krajem decembra, ali je predsednik Slaviša Kokeza odlučio da istu pomeri zbog pandemije koronavirusa za mart mesec.

Sva je prilika da će „orlovi“ 2020. godinu ispratiti bez selektora, da će Tumbakovićev naslednik biti poznat dogodine, možda tek pred početak kvalifikacija za Svetsko prvenstvo u Kataru 2022. godine i meč prvog kola sa Republikom Irskom 24. marta u Beogradu.

Do tada Piksi ostaje glavni kandidat, ali mora da nađe rešenje za dve velike prepreke, dok su navodno Paunović i Milojević već rekli „ne“, Milojević je takođe navodno postavio ultimatum da sportski direktor Vladimir Matijašević mora da ode da bi on došao, dok se Savo Milošević nije oglašavao, baš kao ni Nenad Lalatović.

► U Brazilu kao na Maksimiru 1990. godine /video/ 

► Zvezda može da ima pomoć navijača protiv Milana, ali šta kaže ograničenje UEFA

► Mitrović je izgubio poverenje menadžera, ali ga navijači i dalje vole /video/

Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala