Juventus i zeleni sto, nova priča sa starim epilogom

© AFP 2023 / ALBERTO PIZZOLIFudbaleri Juventusa
Fudbaleri Juventusa - Sputnik Srbija
Pratite nas
Vest dana u svetu fudbala jes novi poraz Juventusa za zelnim stolom, odnosno to da je treća žalba Napolija na odluku Serije A da dodeli tri boda „staroj dami“ jer se Napolitanci nisu pojavili na terenu, uvažena od strane italijanskog olimpijskog komiteta.

Podsetimo, fudbaleri Napolija su zbog pozitivnih slučajeva na virus korona u svojim redovima pred meč sa Juventusom odbili da putuju u Torino.

Takva odluka koštala ih je tri boda, meč je registrovan u korist aktuelnog šampiona Italije službenim rezultatom 3:0, dok je tim s juga Italije kažnjen i oduzimanjem jednog boda.

​usledile su dve žalbe koje su odbijene, da bi se kao treća sreća ispostavila poslednja žalba, te je poništena probitna odluka i utakmica Juventus – Napoli biće naknadno odigrana, samo što termin još nije poznat.

„Pravda je zadovoljena. To je istorijska rečenica. Treća žalba bila je uspešna. Ona potvrđuje da se utakmice moraju igrati i odlučivati na terenu“, izjavio je advokat Napolija.

Gostovanje Napolitanaca u Torinu usledilo je posle njihovog meča sa Đenoom koja je imala zaražene igrače, te su posle tog susreta pozitivni na novi virus Kovid-19 bili Pjotr Zjelinski i Eljif Elmas.

Poraz Juventusa za zelenim stolom  nije prvi, a kamoli najbolniji. Najveći klub u Italiji doživeo je najteži i najbolniji udarac 2006. godine posle afere „Kalčopoli“ kada su mu oduzete titule iz 2005. i 2006. godine zbog nameštanja mečeva i potkupljenih sudija.

Fudbaleri Šalkea - Sputnik Srbija
Srbin i Šalke proživljavaju horor, skoro godinu dana bez pobede

Tada su prisluškivani telefoni sportkih radnika i funkcionera širom Italije, a najgore je prošao Juventus.

Izbačeni su u Seriju B, kažnjeni su još i sa tri utakmice bez prisustva navijača, nisu mogli da igraju ni Ligu šampiona, a titula iz 2006. godine je dodeljena Interu.

Bio je to veliki poraz Juventusa za zelenim stolom. Očekivano, žalila se „stara dama“ na takav epilog, i 12 godina je trajao čitav proces.

Odgovor je stigao 2018. godine, kada je stavljena tačka na žalbu i na najveći skandal u italijanskom fudbalu. Vrhovni sud je odbacio žalbu kluba iz Torina i titula je ostala Interu.

I ponovo je Juventus izgubio za zelenim stolom ove 2020. godine, nakon što su mu prvobitno 4. oktobra upisana tri boda jer Napoli nije izašao na teren.

Takva odluka je dva i po meseca kasnije poništena, oduzeti su im dodeljeni bodovi, za koje će sa Mertensom, Insinjeom, Milikom i ostalima morati da se bore na terenu.

Ali Juventus nema za čime da žali, jer ostaje najtrofejniji italijanski klub sa 36 osvojenih titula.

► Tiramov sin kao Mihajlović /video/

► Brašanac postigao gol posle dve i po godine! /video/

► U Brazilu kao na Maksimiru 1990. godine /video/

Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala