Zabranili mu da se vrati kući i krivicu svalili na Miška Ražnatovića?!

© AFP 2023 / JEFF PACHOUDGeršon Jabusele, levo, i Toma Ertel, desno
Geršon Jabusele, levo, i Toma Ertel, desno - Sputnik Srbija
Pratite nas
Iako je francuski košarkaš Toma Ertel nekoliko godina član Barselone, to nije smetalo čelnicima ovog kluba da ga, bukvalno, ostave na aerodromu u drugoj državi.

Barselona je utorak bila gost Anadolu Efesa u 16. kolu Evrolige, gde je doživela poraz rezultatom 86:79.

Međutim, ta utakmica nije izbila u prvi plan. Ni u drugi, pa ni u treći.

Sve je počelo tako što se Barselona osetila prevarenom, pa je zbog toga dovedena u pitanje budućnost i Eretela, ali i nekadašnjeg igrača Partizana, Lea Vestermana.

Kako je naveo španski list „Mundo deportivo“, katalonski klub je smatrao da je prevaren od strane Ertela i njegovog predstavništva – agencije „Beobasket“ koju vodi svima dobro poznati agent Miško Ražnatović.

Barselona i Ertel su planirali da se rastanu i iskusni plejmejker je trebalo da pređe u redove Fenerbahčea, odnosno da po završetku utakmice sa Efesom ostane u Istanbulu i potpiše ugovor sa novim klubom.

​Tako je, navodno, barem Barsa mislila, pa je ujedno dogovorila saradnju sa pomenutim Vestermanom, takođe članom „Beobasketa“, koji je bio na izlaznim vratima Fenerbahčea.

Košarkaš Frenk Kaminski - Sputnik Srbija
Amerikanac srpske krvi ponovo „zavrnuo” Kokoškova

Leo je u međuvremenu raskinuo saradnju sa Fenerom i postao slobodan igrač, ali je njegov dogovor sa Barsom, navodi „Mundo deportivo“, „potpuno paralizovan“, baš kao i Ertelov sa njegovim novim klubom. Koji god to bio.

Kako navodi španski list, Ertelu nije padalo na pamet da pređe u Fenerbahče, već u redove njihovog „večitog rivala“ Real Madrida, što se čelnicima kluba nije svidelo.

Ekipa iz Blaugrane zbog toga je reagovala surovo – i Ertela je ostavila na aerodromu u Istanbulu, zabranivši mu da uđe u avion za Španiju, preneli su „Jurohups“ i „Sportando“.

​Kako se navodi, Ertelu je cela porodica i dalje u Barseloni i on, zajedno sa svojim predstavnicima, zbog cele situacije započne sudski proces protiv Barselone.

Trenutno nije poznato da li je Barselona toliko ljuta da je otkazala dogovor sa Vestermanom, a neki mediji navode da je ugovor već bio potpisan i da je Vesterman trebalo da bude u avionu za Barselonu po završetku utakmice sa Efesom.

Pojedini izvodi, poput pomenutog „Mundo deportiva“, sa druge strane navode da od dogovora nema ništa – jer Vestermana predstavlja agencija Miška Ražnatovića, na koju je Barselona ljuta zbog navodnih mahinacija Ertela.

Ono što dodatno komplikuje ove nesrećne okolnosti je to što Barselona, kako stvari stoje, nije potpisala sporazumni raskid ugovora s francuskim košarkašem, pa to praktično ne mora ni da uradi sve do isteka tekućeg dogovora.

Brojni evropski košarkaši – ujedno i bivši članovi Barselone, Malklom Dilejni i Kevin Serafan – oštro su kritikovali odluku kluba i istakli da je i tokom njihovih mandata bilo problematičnih dešavanja.

Nešto posle ponoći između utorka i srede oglasila se španska Asocijacija profesionalnih košarkaša, koja je takođe stala na stranu Ertela.

Nikola Jokić i Majk Meloun - Sputnik Srbija
Veliki novac promenio je mnoge, ne i Nikolu Jokića

„U 00.30 igrač je sedi 'zaboravljen' u nepoznatom gradu jer mu klub nije dozvolio da se vrati kući. Da li odgovornima za ovo moramo uopšte da objašnjavamo koliko je sve ovo neodgovorno, pogotovo zbog situacije sa virusom korona. Postojili u njima trunka ljudskosti?“, naveli su iz ove organizacije i dodali da su u kontaktu sa igračem kojem pomažu da se vrati kući.

Očekuje se da se jedna ili obe „zaraćene“ strane uskoro oglase, a ono što jedino deluje kao sigurno je da je Vestermanu stvoren problem ni krivom ni dužnom.

Obradović besan posle debakla Zvezde: Sramotno!

Bruklin razbio Golden Stejt, Klipersima derbi Los Anđelesa /video/

Nemanja Nedović zatrpao koš Makabija! /video/

Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala