Amerikanac srpske krvi ponovo „zavrnuo” Kokoškova

© AFP 2023 / POOLKošarkaš Frenk Kaminski
Košarkaš Frenk Kaminski - Sputnik Srbija
Pratite nas
Frenk Kaminski, koji je dovođen u vezu sa Fenerbahčeom, novi je košarkaš Finiksa Sansa, objavili su američki mediji.

Kaminski, kog su ranije u toku nedelje otpustili Sakramento Kingsi, vraća se u ekipu iz Arizone za koju je igrao u sezoni 2019/2020.

Kokoškov i Fenerbahče u dva navrata nisu uspeli da dovedu Amerikanca srpskog porekla i pokušaće da nađu alternativu na tržištu.

Kaminski i istanbulski klub pregovarali su pre mesec dana i tada je krilni centar odlučio da potpiše za Sakramento, isto se dešavalo prethodnih dana i ponovo je poziv iz NBA pokvario planove.

Ovoga puta to su uradili Sansi čiji je Kokoškov bio trener u sezoni 2018/2019.

Pre dve godine srpski trener postao je prvi šef stručnog štaba u NBA koji nije rođen u Severnoj Americi. Jednu sezonu proveo je na klupi Sansa, potom je bio pomoćnik u Kingsima, a od leta 2020. vodi Fenerbahče.

Kaminski ima srpske korene, što je i priznao u intervjuu pre nekoliko godina za Koš magazin.

„Bio sam u Srbiji pre dve godine zbog kampanje 'Košarka bez granica' i tada su ljudi u nacionalnom timu Srbije saznali da imam srpske korene i da sam, dok sam odrastao, igrao na srpskim turnirima u Čikagu i širom srednjeg zapada“, rekao je Kaminski.

„To je nešto što moj otac još uvek radi svake godine, tako da... da, imamo te korene... A što se tiče igranja za nacionalni tim Srbije, iskreno – ne znam. Nisam nikada bio član nijednog nacionalnog tima, i ne znam šta bi trebalo da se desi da to postanem”, dodao je.

Kokoškov je želeo da iskoristi „seču“ u najjačoj košarkaškoj ligi dovođenjem Kaminskog, ali će po svemu sudeći morati da se okrene nekom drugom visokom igraču.

Fenerbahče je potvrdio dolazak Marka Gudurića i sa još jednim velikom pojačanjem trebalo bi da se digne i zaigra znatno bolje.

Ekipa iz Istanbula igra slabo, pre svega u Evroligi gde na 15 odigranih utakmica ima skor 5/10.

Fener se nalazi u turbulentnom periodu jer je tim posle sedam godina napustio Željko Obradović, koji je u tom periodu postao božanstvo u Turskoj.

Budžet je prepolovljen, ambicije su smanjene, te se Igor Kokoškov ne nalazi u nimalo prijatnoj situaciji u prvoj sezoni u Istanbulu.

Nije krenuo najbolje, ali sa Gudurićem i još jednim košarkašem mogao bi to ponovo da bude tim za vrh Evrolige.

Kokoškov dovodi Amerikanca srpskog porekla u Fenerbahče

U susret novoj sezoni NBA (2): Da li su Jokić i Denver pretnja po šampiona?

Neverovatna situacija u NBA ligi – i Bogdan Bogdanović kao glavni akter

Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala