„Nervoza je velika“: Ambasadorka Srbije iz Londona o novom soju virusa

© AP Photo / Alberto PezzaliLondon u doba korone
London u doba korone - Sputnik Srbija
Pratite nas
Ambasadorka Srbije u Velikoj Britaniji Aleksandra Joksimović izjavila je da je dosta državljana Srbije koji žive u Britaniji odlučilo da za praznike ne putuje u Srbiju, jer shvataju da je putovanje u situaciji pandemije virusa korona rizik. Kako je navela, nervoza među građanima Londona je velika.

Joksimovićeva je za televiziju Prva rekla da je u subotu uveče, kada je objavljena vest o novom soju virusa korona koji se širi u Velikoj Britaniji, nastao stampedo ka londonskoj železničkoj stanici.

Ona je navela da su novim oštrim merama najviše pogođeni London i pojas ka Doveru.

Dauning strit u Londonu - Sputnik Srbija
Potvrđen u pet zemalja: Šta je poznato o novom soju virusa korona koji je uznemirio svet
„Više od 40 zemalja je odlučilo da obustavi avio-saobraćaj sa Britanijom, a Britance je najviše pogodilo zatvaranje prelaza Kale sa francuske strane, što je izazvalo gužve i čekanja kamiona sa robom“, kazala je Joksimovićeva.

Ona je navela da su reakcije građana Britanije podeljene i da jedni smatraju da su mere preterane, a drugi da su prekasno uvedene.

„Mere su usmerene ka tome da se broj zaraženih što pre spusti, a na pres konferenciji je jedan do naučnih savetnika britanske vlade rekao da će ove mere biti pooštrene posle Božića i da se očekuje da mogu trajati i nekoliko meseci“, dodala je navela je Joksimovićeva.

U Londonu su sve radnje sem prehrambenih zatvorene, a za nepoštovanje mera predviđene su izuzetno visoke kazne, od 200 do 10.000 funti, koje se izriču lokalima koji krše mere ili građanima koji organizuju privatne žurke.

Ambasadorka Srbije u Londonu je navela da je nervoza među građanima velika, ukoliko se desi da neko priđe nekome bliže od dva metra ili ako uđe bez maske u prodavnicu.

Pročitajte još:

Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala