Medicinski deo Kriznog štaba tražio stopiranje letova iz Britanije

© Sputnik / Vladimir Sergeev / Uđi u bazu fotografijaPutnički avion
Putnički avion - Sputnik Srbija
Pratite nas
Imunolog i član Kriznog štaba za borbu protiv virusa korona Srđa Janković izjavio je da je medicinski deo Kriznog štaba već tražio da se obustave letovi iz Velike Britanije zbog novog soja virusa koji se pojavio u toj zemlji.

Kada će to biti sprovedeno zavisi od drugih pitanja, rekao je Janković.

On je za N1 naveo da je premijerka Ana Brnabić rekla da treba razmotriti i naše međunarodne ugovorne obaveze i da će onda državni organi reagovati.

Kada je reč o merama za Novu godinu, Janković je istakao da se još ne zna kakve će one biti, jer se one ne donose unapred nego u realnom vremenu.

Dauning strit u Londonu - Sputnik Srbija
Potvrđen u pet zemalja: Šta je poznato o novom soju virusa korona koji je uznemirio svet
„Verujem da niko od lekara neće reći da vidi kao moguće i zamislivo da bude slavlja velikog broja ljudi i niko od nas neće predložiti da se zabrana okupljanja dovede u pitanje pred Novu godinu“, istakao je Janković.

On je rekao da je stav čitavog medicinskog dela Kriznog štaba bio da nema uslova za popuštanje mera, a da je do produženja radnog vremena nekih objekata došlo na zahtev Privredne komore Srbije i zamenika gradonačelnika Beograda Gorana Vesića.

„Nakon razmene argumenata takva oduka je doneta i ne treba je predstavljati kao odustajanje od zdravlja ljudi. Lekari se neće baviti ekonomijom, ali oni koji se bave ekonomijom imaju svoje argumente i mi ih razmenjujemo. Nije naša ideja da kafići uopšte rade, ali mere moraju da budu donete od Kriznog štaba u celini, a to ne znači da je bilo kome od nas zdravlje na drugom mestu, naravno da je na prvom“, kazao je Janković, preneo je Tanjug.

On je podsetio da su najbitnije mere na snazi mesecima i ocenio da se one nedovoljno pominju, a to su obaveza nošenja maske, držanje distance i zabrana okupljanja za više od pet osoba, sem u definisanim uslovima.

Pročitajte još:

 

Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala