U susret novoj sezoni NBA lige (1): Bogdan u novoj uniformi, u Vašingtonu se vijori i zastava Srbije

© AFP 2023 / Kevin C. CoxBogdan Bogdanović
Bogdan Bogdanović - Sputnik Srbija
Pratite nas
Istočna konferencija NBA lige već godinama nema status kakav ima Zapadna, ali će ove sezone biti zanimljivija nego ikada za publiku u Srbiji.

Razlog tome je činjenica da je stanovnik istočne obale postao Bogdan Bogdanović, reprezentativac Srbije koji je posle tri sezone napustio Sakramento i potpisao ugovor sa Atlantom.

Deni Avdija - Sputnik Srbija
Sin Zvezdine legende govorio za Sputnjik o srpskoj zastavi koju je odneo u Vašington

Srpski reprezentativac će imati veliku ulogu u mladom timu Hoksa, te će kao jedan od najiskusnijih, sa 28 godina, biti produžena ruka stručnog štaba i „faktor stabilnosti“.

On je imao veoma burnu jesen, s obzirom na to da je već bio viđen u dresu Milvokija, ekipe koja namerava da se uključi u borbu za titulu, na krilima dvostrukog najkorisnijeg igrača lige Janisa Adetokumba.

Ipak, glupost uprava dva kluba i činjenica da su pregovarali o transferu pre dozvoljenog roka, dovela je do toga da Bogdan završi u glavnom gradu savezne države Džordžija.

Atlanta ne spada u grupu favorita na Istoku, ali ima veoma talentovan tim predvođen sjajnim šuterom Trejom Jangom, te centarskim tandemom Džon Kolins – Klint Kapela, koji bi mogao da pomrsi račune popularnijim timovima.

Član Hoksa je u prelaznom roku postao i italijanski košarkaš Danilo Galinari, koji će zajedno sa Bogdanom timu doneti evropski pečat i neophodno iskustvo za najveće izazove.

Bez obzira na to što je ostao bez Bogdanovića, tim Milvokija je i dalje prvi favorit za osvajanje Istoka, ali će se u tu trku uključiti i Bruklin, koji će konačno na raspolaganju imati dvojicu vrhunskih igrača, Kajrija Irvinga i Kevina Durenta.

​Domaća publika će pomno pratiti i nastupe Majamija, za koji će i u narednoj sezoni igrati Goran Dragić, te pokušati da ponovi ili čak nadmaši rezultat iz prošle sezone kada je tim sa Floride stigao do velikog finala.

Vredan pažnje će biti i tim Vašingtona u kom će nastupati Deni Avdija, sin legendarnog košarkaša Crvene zvezde Zufera, reprezentativac Izraela.

Momak koji je u prestonicu SAD sa sobom poneo i srpsku zastavu dobio je i vrhunskog saigrača, pravu NBA zvezdu Rasela Vestbruka

​Pod lupom će biti i Orlando u čijem timu je ostao Nikola Vučević, dok će se u trci za vrh tabele ponovo naći Boston, sa sjajnim mladim timom u kom su lideri Džejson Tejtum i Džejlen Braun.

Slične ambicije ima Filadelfija predvođena Benom Simonsom i Džoelom Embidom, te standardno zanimljiva ekipa Indijane, gde će ključnu reč voditi sin legendarnog Arvidasa Sabonisa, Domantas.

Plej-of bi mogao da napadne i Šarlot, klub čiji je vlasnik Majkl Džordan, ali to ne bi trebalo očekivati od Čikaga, Detroita, Klivlenda i Njujorka, ekipa koje čekaju neka bolja vremena i kvalitetnije igrače u timu.

Nova sezona NBA lige počinje u noći između utorka i srede, a sva najzanimljivija dešavanja moći ćete da pratite na stranicama sportske rubrike izdanja Sputnjika na srpskom jeziku.

Prognoze:

  • Najbolja četiri tima: Milvoki, Bruklin, Filadelfija, Majami
  • Očekivani učesnici plej-ofa: Boston, Toronto, Indijana, Atlanta
  • Kandidati za plej-of: Vašington, Orlando, Čikago, Šarlot
  • Autsajderi: Detroit, Njujork, Klivlend

► Zvezde u usponu – ovi košarkaši napraviće „bum“ u NBA

► Bogdanović razigravao saigrače u poslednjem predsezonskom meču

► Avdija predstavljen u Vašingtonu – sa srpskom zastavom /foto/

Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala