Ruski fond: Kombinacijom „Sputnjik Ve“ i „Astra Zeneka“ - do efikasnije vakcinacije

© Sputnik / Alekseй Daničev / Uđi u bazu fotografijaVakcina protiv kovida Sputnjik Ve Instituta "Gamaleja"
Vakcina protiv kovida Sputnjik Ve Instituta Gamaleja - Sputnik Srbija
Pratite nas
Kliničkim ispitivanjem kombinacije vakcina „Sputnik Ve“ i AZD1222 kompanije „Astra Zeneka“ proceniće se koja je od dve vakcine protiv virusa korona bolja za prvu vakcinaciju, rekao je direktor Ruskog fonda za direktne investicije (RFPI) Kiril Dmitrijev.
„Testiraće se dva pristupa: prva vakcina može biti britanska, zatim ruska i obrnuto. Klinička ispitivanja uskoro će početi u tri zemlje Zajednice nezavisnih država i na Bliskom istoku. Deo proizvodnje će biti u Rusiji, ali, naravno, biće uključen i međunarodni proizvodni pogoni kompanije „Astra Zeneka“, rekao je Dmitrijev u emisiji televizijskog kanala „Rusija 1“.

„Sve će se zasnivati na osnovu rezultata kliničkih ispitivanja za koja očekujemo da će biti efikasnija i da će ovim pristupom pokazati veću od trenutne efikasnosti vakcine „Astra Zeneka“, dodao je on.

Astra zeneka vakcine - Sputnik Srbija
Ruski fond i „Astra Zeneka“ počinju ispitivanja kombinovane vakcine u tri zemlje

Prema njegovim rečima, ako bude odobrena zajednička vakcina, mogla bi da se koristi i u inostranstvu.

Tokom današnjeg dana Institut „Gamaleja“, RFPI i farmaceutske kompanije „Astra Zeneka“ i „R-Farmpotpisali su sporazum o saradnji i primeni programa kliničkog istraživanja radi procene kombinovane upotrebe jedne od komponenti vakcine „Sputnik Ve“ i jedne od komponenti vakcine AZD1222, koju je „Astra Zeneka“ razvila u saradnji sa Oksfordskim univerzitetom.

Pročitajte još:

Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala