Ruski fond i „Astra Zeneka“ počinju ispitivanja kombinovane vakcine u tri zemlje

© REUTERS / DADO RUVICAstra zeneka vakcine
Astra zeneka vakcine - Sputnik Srbija
Pratite nas
Ruski fond za direktne investicije (RFPI) i britansko-švedska farmaceutska kompanija „Astra Zeneka“ počeće ispitivanja kombinovane vakcine u tri zemlje, izjavio je direktor Fonda Kiril Dmitrijev na sastanku povodom potpisivanja memoranduma o saradnji u borbi protiv virusa korona.
„Ponudili smo kompaniji 'Astra Zeneka' da upotrebi jednu od komponenti naše vakcine za pravljenje još jednog efikasnog preparata. Ona je prihvatila predlog Ruskog fonda i centra 'Gamaleja'. Ubrzo će početi kliničko ispitivanje svoje vakcine u kombinaciji sa adenovirusom 'Sputnjika' 26. serotipa u tri zemlje, uključujući zemlje Zajednice nezavisnih država i Bliskog istoka“, rekao je Dmitrijev na ceremoniji potpisivanja memoranduma.

On je dodao da će kompanija „R-Farm“ biti jedan od sponzora tog ispitivanja.

Kijanje - Sputnik Srbija
Ruska vakcina „Sputnjik Ve“: Da li je mogu primiti i alergičari?

„Sputnjik Ve“ za zapadne zemlje za alergičare

Istovremeno, Dmitrijev je istakao da su tvorci ruske vakcine „Sputnjik Ve“ spremni da obezbede isporuku preparata zapadnim zemljama za ljude sa alergijom.

„Spremni smo na partnerstvo i sa zapadnim zemljama kako bismo pružili 'Sputnjik Ve', na primer, onim kategorijama građana koji imaju jake alergijske reakcije i koje usled novih informacija o tome da brojne druge vakcine izazivaju jake alergijske reakcije – ne mogu da ih koriste“, rekao je on tokom video-razgovora sa ruskim predsednikom Vladimirom Putinom.

Pročitajte još:

 

 

Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala