Novak doneo odluku o svojoj „političkoj" budućnosti

© AP Photo / AR/Frank AugsteinNovak Đoković
Novak Đoković - Sputnik Srbija
Pratite nas
Novak Đoković je poslao poruku javnosti vezanu za političke aktivnosti u svetu tenisa.

Đoković je obavestio javnost o tome da je povukao kandidaturu za članstvo u Savetu igrača.

Srpski teniser je jedno vreme bio predsednik Saveta koji za ulogu ima da predstavlja sve tenisere na ATP turu.

Novak je ove godine pokrenuo Asocijaciju profesionalnih tenisera (PTPA), sopstvenu organizaciju koja ne deluje kao telo ATP-a.

„Kao prvo, počastvovan sam konstantnom podrškom i poverenjem onih koji su me nominovali. Nažalost, imajući u vidi poslednja dešavanja, osećam obavezu sa povučem svoje ime sa liste kandidata. Ne želim da kreiram konflikt niti bilo kakvu neizvesnost oko igračkih izbora ili da bude deo bilo kakvih problema koji mogu da nastanu zbog toga“, počeo je izlaganje Đoković.

Problem je nastao zbog potencijalno konflikta interesa, odnosno toga što je Asocijacija profesionalnih tenisera (ATP) zabranila igračima da budu deo Saveta igrača i neke druge slične organizacije.

​Novak i Vasek Pospišil, kanadski teniser sa kojim je Novak započeo novi „posao“, se nisu kandidovali za mesto u Savetu, već su to za njih uradili ostali igrači.

Novak Đoković i Federer - Sputnik Srbija
Švajcarac „udario“ na Đokovića: „On je reinkarnacija Antihrista“

„Radim to nerado i teška srca. Uvek sam bio i biću strastven kada je reč o predstavljanju kolega u Savetu. Iskreno verujem da postoji put unapred, nešto što će unaprediti živote igrača, posebno onih nisko rangiranih i što će imati pozitivan uticaj na tenis kao sport uopšte. Uveren sam da će PTPA to uspeti uskoro da ostvari“, dodao je najbolji teniser planete.

Podsetimo, Novak i Vasek su po prelasku u PTPA podneli ostavke na pozicijama koje su držali u Savetu igrača.

„Pre nego što završim ovo obraćanje, hoću da naglasim da je izuzetno važno da nemamo sukob interesa u našem sportu. Nadam se da ćemo ići unapred, to se ne odnosi samo na osnivanje novih asocijacija na igračkom nivou, već i na sve strukture unutar ATP. Želim svima zdravu i srećnu 2021. godinu“.

Srpski teniser novu sezonu počinje ATP kupom 1. februara, a zatim ga, nedelju dana kasnije, očekuje pohod na odbranu titule i na Australijan openu.

Što se sportsko-političkih aktivnosti tiče, Novaka očekuje još jedna burna godina sa velikim brojem dešavanja i pritisaka.

​►

Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala