Švajcarac „udario“ na Đokovića: „On je reinkarnacija Antihrista“

© AP Photo / Andy BrownbillNovak Đoković i Federer
Novak Đoković i Federer - Sputnik Srbija
Pratite nas
Švajcarski mediji dali su sebi za pravo da Novaka Đokovića nazovu „Antihristovom reinkarnacijom“.

Danijel German, novinar švajcarskog „Noj Curher Cajtunga“, napisao je tekst posvećen tenisu.

On se u svojoj kolumni pitao šta će se desiti sa „belim sportom“ u Švajcarskoj ukoliko se Rodžer Federer ne vrati na Turneju.

Federer je, podsetimo, propustio gotovo celu sezonu tokom 2020. godine zbog dve operacije kolena, ali uveliko planira da se vrati na scenu.

Njegov povratak očekuje se na Australijan openu 8. februara, ali i dalje postoji mogućnost da bude primoran na odlaganje.

German podseća da je 39-godišnji švajcarski teniser propustio US open, Rolan Garos i Završni turnir.

„To što je Vimbldon otkazan je u neku ruku bio blagoslov“, navodi on.

Navodi se i da su Federerov izostanak koliko-toliko nadomestili Dominik Tim, osvajanjem prve Grend slem titule u karijeri na US openu, Rafael Nadal, podizanjem 13. trofeja na Rolan Garosu i Danil Medvedev, koji je osvojio prvi Završni turnir u karijeri.

A, što se tiče čoveka koji je godinu završio sa 41 pobedom i pet poraza, odnosno pet titula, i prvim mestom svetske rang liste...

„Novaka smo polivali kofama zlobe zbog svake greške koju je napravio. Novak Đoković je reinkarnacija Antihrista“, piše u pomenutoj kolumni.

U tekstu se navodi i da su sva pomenuta dešavanja bila samo „jeftina zamena“ za sve što bi uradio Federer, da nije bio povređen.

Rodžer Federer i Novak Đoković posle finala Vimbldona 2019. godine - Sputnik Srbija
Federer: Hvala Bogu da postoji Đoković

Navode se i podaci da je gledanost tenisa značajno pala u Švajcarskoj dok Federer nije igrao, kao da su i mediji prestali da prate tenis u potrebnoj meri.

Statistika kaže da je tokom tekuće godine u švajcarskim dnevnim novinama objavljeno duplo manje teniskih tekstova nego tokom 2019. godine.

Federer je uz Stena Vavrinku praktično jedini bitni teniski faktor u Švajcarskoj, pa ne čudi ovakav zaokret zbog njegove duge pauze.

Ipak, ostaje nejasno zašto je NovakĐoković „reinkarnacija Antihrista“, odnosno zašto je uopšte pomenut u negativnom kontekstu.

Đoković odlučio da predstavlja Srbiju u Melburnu!

Kovidiot godine! Britanci opet neukusno opleli po Đokoviću

Novak Đoković – 300!

Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala