Italija se ponovo plaši „levice“ iz Srbije

© RFS / Uđi u bazu fotografijaDušan Vlahović
Dušan Vlahović - Sputnik Srbija
Pratite nas
Dušan Vlahović, reprezentativac Srbije, postao je najmlađi igrač u pet najboljih fudbalskih liga Evrope koji je realizovao najmanje tri jedanaesterca u aktuelnoj godini za svoju Fiorentinu.

Leva noga iznad proseka“ – tako je opisan nekadašnji omladinac Partizana koji je dugo čekao na pravu šansu u Firenci, čime je italijansku javnost podsetio na Sinišu Mihajlovića i njegovu čuvenu „levicu“ kojom je terorisao golmane iz prekida.

Siniša Mihajlović - Sputnik Srbija
Tajne majstora slobodnjaka – Pirlu je „sinulo“ u toaletu, a Miha je morao da uništi kapiju /video/

Za razliku od Mihajlovića, legende Crvene zvezde, Vlahović je u crno-belom dresu uspeo da postavi nekoliko rekorda.

On je bio najmlađi profesionalac, debitant, strelac i učesnik večitog derbija protiv Crvene zvezde, a sa rekordima je nastavio i u Italiji pošto je  upisan u istoriju Fiorentine kao najmlađi starter u Seriji A.

Vlahović je u julu 2018. iz Partizana prerano otišao u Fiorentinu u transferu vrednom nešto manje od dva miliona evra, što je osmostruko manje od njegove sadašnje procenjene tržišne vrednosti.

Ipak, činjenica da nije bio potpuno spreman i zreo za seniorski fudbal ga je primorala da odigra skoro sezonu i po za rezervni tim Fiorentine, pre nego što je uspeo da se izbori za mesto među najboljima.

Pritom, stekao je veliko poverenje stručnog štaba i dodeljena mu je uloga izvođača penala, iako po godinama i stažu u klubu to ne bi trebalo da bude slučaj.

Vlahović je sve to vratio golovima, realizovao je tri penala, od toga dva u prethodna dva kola Serije A, čime je doneo i dva boda svom timu, u remijima protiv Sasuola i Verone.

Italijanska javnost od njega očekuje i golove iz igre, a kao uzrok činjenice da su oni dosad izostali navodi se i loša taktička postavka trenera Čezarea Prandelija.

Ipak, vera u Vlahovića postoji...

„Dušan Vlahović će navijačima Fiorentine pružiti veliko zadovoljstvo, samo treba da malo sačekamo na to“, navedeno je u jednom od komentara.

Ipak, mladi srpski napadač rođen 2000. godine ističe da mu mnogo znače reči trenera.

„Prandeli mi je davao samopouzdanje i kada nije bilo golova“, govorio je nedavno Vlahović.

Italijanski trener je i dalje u klubu, iako Fiorentina igra veoma loše i nalazi se tek na 16. poziciji tabele sa 11 bodova iz 13 mečeva, ali je jedno sigurno – u Vlahoviću ima ogroman kapital i napadača za narednih desetak godina, ukoliko ne odluči da ga proda u narednom periodu.

​► Luka Jović je na putu da ponovo zaigra na stadionu „Rajko Mitić“

► Treći gol u dve utakmice – Tadić se vraća u formu /video/

► Jokanović i Ivić „žrtve“ očajnog poslovanja Votforda

Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala