Simultanka Džordana Lojda – Zvezda prekinula seriju poraza u Evroligi!

© Foto : ABA/Crvena zvezda mtsDžordan Lojd, Crvena zvezda
Džordan Lojd, Crvena zvezda - Sputnik Srbija
Pratite nas
Košarkaši Crvene zvezde pobedili su Valensiju 76:73 u 15. kolu Evrolige.

Crveno-beli prekinuli su seriju od pet poraza zaredom u elitnom košarkaškom takmičenju. Heroj utakmice je Džordan Lojd koji je u završnici pogađao kada je trebalo. Amerikanac je postigao 20 poena i uz to je imao šest asistencija. 

Na kraju je Valensija imala napad za produžetak, Prepelič je izgubio loptu i Zvezda je došla do pobede. 

Najefikasniji u pobedničkom timu bio je pomenuti Lojd, a pratili su ga O'Brajant sa 15 i Davidovac sa osam poena, pet skokova i četiri asistencije.

Kod Valensije po 15 poena postigli su Prepelič i Laberi, dok je Nikola Kalinić imao pet poena, četiri skoka i tri asistencije. 

Na startu utakmice gledali smo izjednačenu igru. Gosti iz Španije bili su u blagoj prednosti, Zvezda je igrala solidno i posle prvih deset minuta igre rezultat je bio 20:22.

Druga četvrtina bila je veoma važna za dalji razvoj meča. Ekipa Saše Obradovića zaigrala je sjajnu odbranu, napad je dobro funkcionisao i na poluvremenu je rezultat bio 45:36.

Treća četvrtina nije najbolje počela za jedinog predstavnika Srbije u Evroligi. Valensija je uhvatila priključak i poenima Vivesa smanjila je na -6, 50:44.

Nastavljena je velika borba, španska ekipa je poptuno uhvatila priključak i pred poslednju deonicu rezultat na semaforu bio je 57:57.

Na startu četvrte četvrtine Zvezda je pravila mnogo grešaka. Imala je problema prilikom izvođenja lopte, bilo je mnogo početničkih grešaka, a opet meč je bio stalno u egalu. 

U poslednjih pet minuta Džordan Lojd je uzeo stvari u svoje ruke. Rešavao je gotovo svaki napad i što je najvažnije pogađao je. Jedan od ključnih koševa na 70 sekundi do kraja postigao je Davidovac, 76:71.

Tokom poslednjih 60 sekundi crveno-beli nisu uspeli da postignu koš, ali nije ni Valensija iz igre. Lojd je imao šansu da stavi tačku na meč međutim, promašio je i gosti su imali napad za izjednačenje. Prepelič je izgubio loptu i Zvezda je zaslužena stigla do pobede. 

Plasman obezedio SofaScore LiveScore

► Velika NBA anketa: Jokić najbolji centar i kandidat za MVP

► Predsednik Partizana za Sputnjik: Ovo je vreme kad je najvažnije preživeti

► Gudurić ponovo u Fenerbahčeu! /foto/

Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala